back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σφοδρές αντιδράσεις στη δημοτική αντιπολίτευση για την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Έντονες αντιδράσεις στις δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα έχει προκαλέσει η αναστολή, λόγω κορωνοϊού, για ένα έτος, της έναρξης της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή, και αφορά τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις δημοτικοί συνδυασμοί απορρίπτουν το επιχείρημα του covid-19 και, επικρίνοντας την στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα, κάνουν λόγο για απόφαση που είχε δρομολογηθεί.

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Θράσος να επικαλούνται τον κορωνοϊό

“Η τελευταία εξέλιξη, η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αναστέλλεται για ένα ακόμα έτος η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην Αθήνα, ήταν αναμενόμενη και είχε δρομολογηθεί από τις καθυστερήσεις και της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Καλαμπόκα, στους οποίους έχει πετάξει το μπαλάκι σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Στην αιτιολογική έκθεση, έχουν το θράσος να επικαλούνται και για αυτό, την πανδημία του κορωνοϊού. Τέτοια κοροϊδία!

Ζητούσαμε επανειλημμένα από τη δημοτική Αρχή, να μας παρουσιάσει το σχέδιο που έχει για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούγαμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καλαμπόκα, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο ή τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, να μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει σχέδιο, ότι γίνονται ενέργειες και ότι ο Δήμος θα είναι έτοιμος έγκαιρα.

Το πόσο έτοιμη ήταν η Δημοτική Αρχή και το προς τα πού δρομολογεί τα πράγματα, φάνηκε όταν στα μέσα Μαΐου «αξιώθηκε» να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το «σχέδιό» της, να ξεκινήσει διαγωνισμός για τη μίσθωση 79 από τις 102 αίθουσες που χρειάζονται, που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα κηρυχθεί άγονος”.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Χαρίζουν εκατομμύρια σε ιδιώτες

“Η κατάληξη αυτή είναι αποτέλεσμα επιλογών του Δημάρχου Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να μην εξασφαλίσει τα αναγκαία κτίρια ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να βρεθούν στο δημόσιο σχολείο, πριμοδοτώντας έτσι απλόχερα τους ιδιώτες που θα απομυζήσουν για άλλη μια χρονιά χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για άλλο ένα δώρο στους ιδιώτες φίλους της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα σημάνει λιγότερα παιδιά στη δημόσια προσχολική εκπαίδευση, λιγότερες θέσεις εργασίας νηπιαγωγών, πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για τους εργαζόμενους γονείς.

Η εξασφάλιση αιθουσών για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, παρά τις υποσχέσεις των αντιδημάρχων Καλαμπόκα και Σκιαδά και τις διαβεβαιώσεις Μπακογιάννη δεν ήταν μια “αποτυχία” λόγω “έλλειψης στέγης στην Αθήνα” αλλά μεθοδευμένη επιλογή πριμοδότησης των συμφερόντων των ιδιωτών. Η μεγαλύτερη απάτη για την αναστολή είναι η επίκληση της πανδημίας”.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: 5000 ευρώ για μία ζαρντινιέρα, ούτε ένα ευρώ για παιδικούς σταθμούς

“Η απόφαση αναστολής της δίχρονης οδηγεί σε αδιέξοδο περισσότερες από 2.700 οικογένειες που θα δουν τα παιδιά τους, το επόμενο διάστημα, να μπαίνουν στη λοταρία για μια θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία. Κάποια από αυτά θα κληρωθούν για τις λιγοστές θέσεις προνηπίων και τα υπόλοιπα θα πάρουν vouchers για να αναζητήσουν θέση στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αντί να δοθούν τα χρήματα για να κτιστούν και να νοικιαστούν κτήρια και να μείνουν στη δημόσια εκπαίδευση, δίνονται κουπόνια-μποναμάς στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η δημαρχία Μπακογιάννη- που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του «μεγάλου περίπατου», πληρώνοντας τη ζαρντινιέρα ως και 5.000- δε βρήκε να δώσει ούτε ένα ευρώ για να προχωρήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική στην πρωτεύουσα της χώρας”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα