back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πιερρακάκης στη Βουλή για τις ψηφιακές υπηρεσίες – Κόντρα για τις τροπολογίες

Διαβάστε επίσης

Στόχος μας είναι έως το τέλος του έτους,οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας gov.gr,να φτάσουν τις 1.000 από 575 που είναι σήμερα,ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Ο κόσμος διψά για τις ψηφιακές υπηρεσίες, γιατί έτσι αποφεύγει την ταλαιπωρία της αναμονής στα γκισέ», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, λέγοντας ότι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες 5,5 εκατομμύρια πολίτες επισκέφθηκαν την πλατφόρμα gov.gr.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του οπτικοακουστικού έργου και της ψηφιακής διακυβέρνησης, ο υπουργός, ανέφερε ότι έως το τέλος της τετραετίας, στόχος μας είναι να έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου που μπορούν να ψηφιοποιηθούν.

Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή την συζήτηση τροπολογίας,που προβλέπει την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο εισηγητής του κόμματος Μάριος Κάτσης,μίλησαν «για σκανδαλώδη και ρουσφετολογική ρύθμιση που ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων και είναι απολύτως αντίθετη με όλες τις επιταγές του Συντάγματος».

Απαντώντας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό, καθώς -όπως είπε- οι 28 θα είναι επιστημονικά στελέχη που θα κληθούν να οργανώσουν τις νέες δομές του εθνικού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων. «Ούτε κομματικούς στρατούς φτιάχνουμε, ούτε τίποτα τέτοιο, άλλωστε εγώ από τους οκτώ μετακλητούς που δικαιολογεί η θέση μου, έχω μόνο έναν»,ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επίσης , την έντονη διαφωνία του και με την τροπολογία που προβλέπει την μεταφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας,της διεύθυνσης ηλεκτρονικής παρακολούθησης της ΕΥΠ. «Πρόκειται για μια εσωτερική δομή παρακολούθησης του «εσωτερικού εχθρού», που έφτιαξε ο κ. Γεραπετρίτης», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα