back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέτσας: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια ως τα τέλη Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφάσισε η κυβέρνηση κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ζητήθηκε από την επιτροπή των ειδικών να εξετάσει στην σημερινή συνεδρίαση την άμεση απαγόρευση των πανηγυριών «και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων», όπως είπε, τουλάχιστον ως τα τέλη Ιουλίου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι στις «λοιπές μαζικές εκδηλώσεις» δεν συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια εκδηλώσεων που γίνονται σε γάμους, βαφτίσια κ.λ.π

Προανήγγειλε επίσης ένταση των στοχευμένων ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, κυρίως στον Προμαχώνα, αλλά και από την Αλβανία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από 15 Ιουλίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και από τις 22 Ιουλίου από την Σουηδία, ενώ σε ότι αφορά τις ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι εξετάζεται το άνοιγμα απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου που θα έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν την άφιξη στην χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πέτσας από την Πέμπτη έως χθες διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 590 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 52.000 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά, ποσοστό μόλις 0,35%, τα στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι για παράδειγμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέλθουν από τον Προμαχώνα και σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού εγγράφου, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.

«Ο κορονοϊός δεν έφυγε, αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα