14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ-Covid-19: Περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Φλόριντα, ο δεύτερος υψηλότερος απολογισμός μετά την έναρξη της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Η Φλόριντα κατέγραψε περισσότερα από 12.600 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός μετά την έναρξη της πανδημίας, που συμπίπτει με την απόπειρα της πολιτείας να αναζωογονήσει τον τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες στο Disney World, που επαναλειτούργησε πρόσφατα.

Η Φλόριντα μαζί με την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας έχουν αναδειχθεί στα νέα επίκεντρα της πανδημίας στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες. Οι μολύνσεις νέου κορονοϊού έχουν καταγράψει κατακόρυφη άνοδο σε 40 από τις 50 πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Τα τελευταία στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των αξιωματούχων υγείας με αφορμή την καθοδήγηση της κυβέρνησής του στη διαχείριση των ΗΠΑ της πανδημίας.

Νωρίς το πρωί, ο Τραμπ έκανε retweet τις κατηγορίες ενός πρώην παρουσιαστή σόου ότι «όλοι λένε ψέματα», περιλαμβανομένων των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

«Τα πιο εξωφρενικά ψέματα είναι εκείνα σχετικά με την Covid 19. Όλοι ψεύδονται. Τα CDC, τα ΜΜΕ, οι Δημοκρατικοί, οι Γιατροί μας, όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι, αυτοί που μας λένε να εμπιστευτούμε», έγραψε χθες το βράδυ ο Τσακ Γούλερι, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις.

Χθες, η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση ρεκόρ άνω των 15.000 νέων κρουσμάτων COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών. Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα κατατασσόταν τέταρτη παγκοσμίως στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα νέα κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με ανάλυση του Ρόιτερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα