back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντική αύξηση των νέων περιστατικών κορονοιού καταγράφεται παγκοσμίως. Μέσα σε 5 ημέρες, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύθηκε από τα 12 στα 13 εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι από τον κορονοιό έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο.

Στη χώρα μας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο άλλα 24 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 7 από τα οποία είναι εισαγόμενα, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 15 Ιουλίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και από τις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία, ενώ εξετάζεται και το άνοιγμα των πτήσεων από τις ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης συμφώνησαν να εκπονηθεί κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας κατάλογος κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ενωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ να διερευνήσει τρόπους για τη μείωση των εντάσεων με την Τουρκία «αυστηρά στη βάση των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι υπήρξε σήμερα «ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τη βούλησή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να παραμείνει η Αγιά Σοφιά οικουμενικό μνημείο πολιτισμού και θρησκευτικού διαλόγου, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιλα σε τζαμί συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ
Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κατά την σημερινή συνεδρίασή του και μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ψήφισμα, για τη διαφύλαξη του μνημείου της Αγίας Σοφίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ζητά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και της UNESCO, για να μην προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση στα επόμενα σχεδιαζόμενα βήματά της για την ουσιαστική καταστροφή της Αγιάς Σοφιάς ως κιβωτού της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν χθες στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την 4η φάση του Μεγάλου Περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα. Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ
Υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων τάχθηκε εκ νέου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία, βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020 είχαμε συνολικά 119 πορείες στο κέντρο της Αθηνας. Από αυτές οι 112 ήταν πάνω στο οδόστρωμα. Από αυτές οι 9 στις 10 είχαν κάτω από 500 άτομα και οι 5 στις 10 είχαν κάτω από 50 άτομα. Είναι λογικό οι λίγοι να μην σέβονται τους πολλούς;” διερωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης και σημείωσε ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων ήταν προεκλογική θέση του συνδυασμού του. ” Πιστεύω” πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης “ότι είναι θέση της πλειοψηφίας των Αθηναίων”.

Εν τω μεταξύ έντονη κριτική στη δημοτική Αρχή για την ενέργειά της να απομακρύνει τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας άσκησαν, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Απαντώντας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε πως Δεν αρκούμαστε απλώς στην παραχώρηση της γης και στο να μαζεύουμε τα σκουπίδια. Έχουμε ρόλο, έχουμε λόγο, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οργανώνονται δράσεις μαζί με διεθνείς οργανισμούς. Ας μιλήσουμε κάποια στιγμή ουσιαστικά και μη μένει η συζήτηση μόνο στα παγκάκια”, κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά πάσα πιθανότητα αύριο, θα προχωρήσει στη δημοσίευση της πιλοτικής απόφασής του για το κρίσιμο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική – άνεμοι βόρειοι / βορειοανατολικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα