back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου, εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας και επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες. Την εντατικοποίηση των στοχευμένων ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, με έμφαση στον Προμαχώνα και την Αλβανία, είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και από τις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία – εξετάζεται το άνοιγμα από τέλος Ιουλίου των πτήσεων από ΗΠΑ, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου.

“Είχα επισημάνει τον κίνδυνο από το σήμα χαλαρότητας που εξέπεμψε η κυβέρνηση – τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν”, σχολίασε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τροποποιήσεις προγραμμάτων ύψους 1,14 δις ευρώ για την Ελλάδα, από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού.

Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με αντικείμενο την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, με φόντο και την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. “Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα”, δήλωσε προσερχόμενος ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Νωρίτερα, συνάντηση του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, με τον κ. Μπορέλ και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Συναντήσεις με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία θα έχει αύριο, στην Αθήνα, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που σε τηλεφωνική επικοινωνία επέστησε την προσοχή στον Ταγίπ Ερντογάν για τη “σημαντική δημόσια κατακραυγή” που προκάλεσε η απόφασή του στη Ρωσία, με τον Τούρκο Πρόεδρο να απαντά ότι η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μνημείο θα είναι εγγυημένη για όλους τους επισκέπτες και θα διασφαλιστεί η διατήρηση των χριστιανικών ιερών. Έμμεση αποδοκιμασία του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου: διερωτήθηκε εάν με αυτή την απόφαση κινδυνεύουν τα τζαμιά σε διάφορα μέρη του κόσμου και σημείωσε ότι “τη στηρίζει μέχρι τέλους, εάν η χώρα του κερδίσει με αυτήν σεβασμό στην διεθνή κοινή γνώμη”.

“Παγκόσμια πρόκληση η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί – η κυβέρνηση να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία για τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον Real fm. Να υιοθετήσει η ΕΕ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κυρώσεων στην Τουρκία, ζητεί η Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ.

Η Εκκλησία της Ελλάδος προβαίνει άμεσα σε διεθνείς εκκλήσεις και διαβήματα, ζητώντας την αποκατάσταση του Μνημείου και την απόδοσή του στην ορθή χρήση του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΣ. Καταδικάζει την απόφαση του τουρκικού κράτους και η ΚΕΔΕ – αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει από τους ∆ημάρχους όλων των
Πρωτευουσών των χωρών μελών της ΕΕ να εκφράσουν δημόσια τη στήριξη τους στις θέσεις της Ένωσης. Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγιά Σοφιά θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ξεκινά σε μία ώρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αίτηση ακυρότητας των διαδικασιών που τηρήθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, λίγες ώρες πριν την έκδοση πορισματικής αναφοράς για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του, κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υποστηρίζει ότι οι καταγγελλόμενες εκ μέρους του ακυρότητες καταδεικνύουν ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και όχι ποινική.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν χθες στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την 4η φάση του Μεγάλου Περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα. Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Δυναμική επανεκκίνηση της Ναυαγοσωστικής Σχολής του, πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μετά από 46 έτη συνεχούς λειτουργίας. Η Έλενα Μπρέγιαννη έχει τις λεπτομέρειες…

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική – άνεμοι βόρειοι / βορειοανατολικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα