back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα» δήλωσε  ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέφ Μπορέλ Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπορέλ  αναμένεται να δώσει πολιτική εντολή για άμεση έναρξη  διαπραγματεύσεων με την γείτονα, με στόχο την αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των παράνομων γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ, ο υπ. εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα θέσει στους ομολόγους του και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον  Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, στο οποίο κανείς άλλος δεν πρέπει να αναμειγνύεται » χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Βερσίνιν. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία του κτηρίου ως μνημείο το οποίο όπως είπε, αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας και του πολιτισμού.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Νέοι περιορισμοί από αύριο τα μεσάνυχτα στα σύνορα του Προμαχώνα. Όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία τους.

31 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.  Θετική στον κορονοιό 15χρονη σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής. Ιχνηλατούνται οι επαφές της.

«Δεν μας απασχολεί τόσο το εξωτερικό. Η χαλάρωση στο εσωτερικό μας τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Χτυπήσαμε καμπάνα για να θυμηθεί ο Ελληνας τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης. Αν δεν το πράξει θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα», δήλωσε στο Open TV ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κορονoϊού» προειδοποιεί μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα φαινόμενα τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις.

Περισσότεροι 566.075 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊο παγκοσμίως, ενώ τα κρουσματα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια 800 χιλιάδες.

Έως και δέκα εκατομμύρια παιδιά σε διεθνές επίπεδο ενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στο σχολείο αφού αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της, προειδοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ωστόσο αυτή τη ώρα ο γενικός δείκτης Τιμών σημειώνει κέρδη άνω του 1%.

Ξεκινούν από σήμερα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν χθες στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την τέταρτη φάση του Μεγάλου περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της  Αθήνας και στην Πλάκα. Οι παρεμβάσεις θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων.

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία πραγματοποιούνται στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως, όπου δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Εικοσιένας εργαζόμενοι στις ΗΠΑ τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά και  έκρηξη σε σκάφος αμφίβιας επίθεσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ελλιμενισμένο σε ναυτική βάση στην Καλιφόρνια.

Καιρός…

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική.  Θερμοκρασία  έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα