back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Θα μετάσχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα έχει σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ.

Νέοι περιορισμοί από αύριο τα μεσάνυχτα στα σύνορα του Προμαχώνα. Όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία τους.

31 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Θετική στον κορονοιό 15χρονη σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής. Ιχνηλατούνται οι επαφές της.

«Δεν μας απασχολεί τόσο το εξωτερικό. Η χαλάρωση στο εσωτερικό μας τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Χτυπήσαμε καμπάνα για να θυμηθεί ο Ελληνας τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης. Αν δεν το πράξει θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα», δήλωσε στο Open TV ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κορονoϊού» προειδοποιεί μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. χαρακτήρισε απαράδεκτα φαινόμενα τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις.

Περισσότεροι 566.075 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια 800 χιλιάδες.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας και οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.  Κατά τη συνεδρίαση ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέφ Μπορέλ αναμένεται να δώσει πολιτική εντολή για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με στόχο την αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των παράνομων γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπ εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα θέσει στους ομολόγους του και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ στο περιθώριο των εργασιών, θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ζοζέφ Μπορέλ και τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Την Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 17 και 18 Ιουλίου.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στα social media, στόχος είναι η Αθήνα να στείλει το μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας.

Πρεμιέρα σήμερα των θερινών εκπτώσεων με τον εμπορικό κόσμο να ελπίζει σε αύξηση του τζίρου στα καταστήματα. Περισσότερα θα μας πει η Χριστιάνα Κούσιου:

Ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την τέταρτη φάση του Μεγάλου περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα. Οι παρεμβάσεις θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων.

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία πραγματοποιούνται στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως, όπου δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Τουλάχιστον εικοσιένας εργαζόμενοι στις ΗΠΑ τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά και έκρηξη σε σκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ελλιμενισμένο σε ναυτική βάση στην Καλιφόρνια.

Καιρός…

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα