back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό θέμα τις συνολικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο υπ εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα θέσει στους ομολόγους του και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ στο περιθώριο των εργασιών, θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόζεφ Μπορέλ και τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκαι, ο κ Δένδιας ανέφερε εξάλλου ότι η Αθήνα θα ζητήσει από την Ευρώπη να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Άγκυρα παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Την Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 17 και 18 Ιουλίου.

Οι περαιτέρω ενέργειες πολιτείας και εκκλησίας αναφορικά με την ‘’βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί’’ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Κυριακή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media, η Αθήνα να στείλει μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας.

Πρεμιέρα από σήμερα των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα. Θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή.

Ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την τέταρτη φάση του Μεγάλου περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα. Οι παρεμβάσεις θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων.

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία πραγματοποιούνται στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως, όπου δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Τέσσερα λεπτά αργότερα θα αναχωρούν από σήμερα οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, που εκτελούν τα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κορωπί και αντίστροφα.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα αναμένεται να αναδειχθεί με οριακή διαφορά νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες καθώς συγκεντρώνει το 51% των ψήφων, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα έρευνας του ινστιτούτου Ipsos με βάση τα χθεσινά έξιτ πολ.

Καιρός…

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα