back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο τέρμα της οδού Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Ικαριώτικα, στο Πέραμα. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 6 οχήματα. Η φωτιά καίει δασική έκταση πολύ κοντά σε σπίτια, τα οποία ωστόσο δεν κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες η πυρκαγιά οφείλεται σε ρίψη φωτοβολίδας…

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας και η οποία το απόγευμα της Κυριακής, απείλησε σοβαρά τον οικισμό Ραπταίοι. Ολονύχτιες ρίψεις νερού θα πραγματοποιούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή..

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε δρόμους της Αττικής από σήμερα πρωί έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του οδοστρώματος, στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις και απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας και στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, για την ασφαλή εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας η διακοπή θα γίνει μεταξύ στο διάστημα από οχτώ το πρωί έως δώδεκα το μεσημέρι.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 15 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί εισόδου στη χώρα, από τα σύνορα του Προμαχώνα. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό Test covid-19 των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία του. Ταυτόχρονα, σε 24 ώρες μειώνεται o ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού ταξιδιώτη.

Από τα 41 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, τα 26 ήταν εισαγόμενα, κυρίως από χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου.

Έκκληση να ‘’επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης και να τηρούμε ΌΛΑ τα μέτρα” για τον κορωνοϊο, απηύθυνε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, από την Κασσιόπη έστειλε το μήνυμα ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων», στρατηγικός στόχος που προϋποθέτει επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δίχως οποιοσδήποτε επίδοξος επενδυτής να κληθεί να υπερβεί αχρείαστα εμπόδια ώστε να φέρει σε πέρας το έργο του, είπε χαρακτηριστικά, από τον χώρο όπου θα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Κλειστή είναι από το Σάββατο η Αγία Σοφία. καθώς άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την μετατροπή του μνημείου σε τζαμί. Σύμφωνα με το μουσουλμανικό θρησκευτικό πρωτόκολλο, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να καλυφθούν οι τοιχογραφίες και τα χριστιανικά σύμβολα, ενώ το δάπεδο θα επενδυθεί με χαλί..

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι αποτέλεσμα της θέλησης του έθνους μας και των δικαιωμάτων μας, όπως κάναμε στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού’’ δήλωσε ο Ρετζέπ Ερντογάν και συμπλήρωσε προκλητικά: ’’Αυτοί που δεν αντιδρούν έναντι στην ισλαμοφοβία στις χώρες τους, επιτίθενται κατά της βούλησης της Τουρκίας, να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα’’

Έκκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί απηύθυνε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Για «το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος. Για ‘’τραγική απόφαση που μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές πτυχές της ιστορίας’’ μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.. ‘’Η Τουρκία διαλέγει τον ρόλο καθυστερημένης πολιτιστικής οπισθοφυλακής’’, συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι ‘’το λάδι της θρησκείας είναι αμαρτία να ανάβει για εθνικιστικούς σκοπούς’’. Η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε χώρο αποκλεισμού και διχασμού’’ αναφέρει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, εκ μέρους τριακοσίων πενήντα χριστιανικών εκκλησιών ανά το κόσμο.

Κύκλο διεθνών τηλεφωνικών επαφών για το ζήτημα, ξεκινά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με μήνυμά του στο τουίτερ ο κ Μητσοτάκης έκανε λόγο για ‘’επιλογή προσβολής του μνημείου και του παγκόσμιου πολιτισμού, που επηρεάζει τις σχέσεις της Τουρκίας, με την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά’’. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε ήδη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο μετέφερε τη συμπαράσταση της Αθήνας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου -όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media- , η Αθήνα να στείλει μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας..

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων:

“ Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία. Είμαστε όλοι προσωρινοί στο πέρασμα της ιστορίας και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, διαπράττει ύβρη. Κληρονομούμε και παραδίδουμε στις επόμενες γενιές τη διαφύλαξη και την προστασία των παγκόσμιων συμβόλων. Η Αθήνα, οικοδέσποινα και θεματοφύλακας της ιστορίας, το γνωρίζει καλά. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εισηγούμαι για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Το μήνυμα που λέει ό,τι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικες απόφασεις είναι, εν τέλει, πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας’’

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ: ΟΦΗ – Άρης 0- 1.. Στις οχτώ το βράδυ ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την ΑΕΚ. Στις δέκα παρά τέταρτο: ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Για τα πλέι άουτ, Βόλος – Ατρόμητος: 2 – 3 , Λαμία – ΑΕΛ: 0 – 0 Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης: 1-2 και Πανιώνιος – Παναιτωλικός: 0-2

Και ο καιρός…

Αίθριος και σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα