back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

31 νέα κρούσματα κορωνοίου ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Από αυτά τα τέσσερα  εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνοριακών ελέγχων, ενώ ακόμη τρεις τουρίστες προσήλθαν οικιοθελώς για έλεγχο. Έξι κρούσματα προστέθηκαν στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη, πέντε στην Ημαθία, έξι στην Κοζάνη, ένα στην Καστοριά και ένα στη Χαλκιδική. Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην 15χρονη από τη Βέροια που εμφάνισε ήπια συμπτώματα ενώ φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής και πλέον έχει τεθεί σε κατ οίκον καραντίνα.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 15 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί εισόδου στη χώρα, από τα σύνορα του Προμαχώνα. Κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία του. Ταυτόχρονα, σε 24 ώρες μειώνεται o ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού ταξιδιώτη.

Με κεντρικό θέμα τις συνολικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, θα θέσει στους ομολόγους του και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ενώ στο περιθώριο των εργασιών, θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόζεφ Μπορέλ και τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Την Τετάρτη άλλωστε αναμένεται στην Αθήνα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 17 και 18 Ιουλίου.

Με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκαι, ο κ Δένδιας ανέφερε εξάλλου ότι η Αθήνα θα ζητήσει από την Ευρώπη να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Άγκυρα παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζήτησαν διεξοδικά τη ‘’βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία’’.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.. «Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.. Ματαιοπονούν, όσοι νομίζουν ότι, κάνοντας μικροπολιτική, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός’’ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ‘’αλλοπρόσαλλή – όπως την χαρακτηρίζει – εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέβαλλε στην προκλητική απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος’’.

Για μπαράζ δημοσιευμάτων φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης καταγγέλλει ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης και τώρα μετατρέπει τη χώρα σε ‘λατινοαμερικανική μπανανία». «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να ΜΗΝ απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου» απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Στα Σεπόλια βρέθηκαν σήμερα τα συνεργεία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων. “Η Κυριακή της καθαριότητας έχει γίνει θεσμός και σηματοδοτεί την αδιάκοπη προσπάθεια να είναι ολόκληρη η πόλη καθαρή, από τον μικρότερο δρόμο μέχρι τη μεγαλύτερη πλατεία της”, έγραψε στα social media, o Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Αργότερα σήμερα θα ξεκινήσουν οι ήπιες παρεμβάσεις στην οδό Ερμού, από την Αιόλου έως την Αγίων Ασωμάτων, στο πλαίσιο των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Αυτή την ώρα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ … Στις δέκα παρά τέταρτο: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα