14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Στο μνημείο ξεκίνησαν ήδη εργασίες για την μετατροπή του, σύμφωνα με το μουσουλμανικό θρησκευτικό πρωτόκολλο.

“ Η Αγιά Σοφιά δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αλλά διεθνές” τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

“Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.. Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί ” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε και ο Πάπας Φραγκίσκος. «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας.

«Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.. Ματαιοπονούν, όσοι νομίζουν ότι, κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός’’ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κρούσμα κορονοϊού σε ανήλικη εντοπίστηκε σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Ενημερώθηκαν οι γονείς της οι οποίοι και μετέφεραν την ανήλικη στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική στον ιό . Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 15 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί εισόδου στη χώρα, από τα σύνορα του Προμαχώνα. Κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία του. Ταυτόχρονα, σε 24 ώρες μειώνεται o ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού ταξιδιώτη.

Στη σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά στο Ζεφύρι προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 813 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Τσουκαλιό στους Μαγουλάδες Κέρκυρας. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Κρήτη.

Στα Σεπόλια βρέθηκαν σήμερα τα συνεργεία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων. “Η Κυριακή της καθαριότητας έχει γίνει θεσμός και σηματοδοτεί την αδιάκοπη προσπάθεια να είναι ολόκληρη η πόλη καθαρή, από τον μικρότερο δρόμο μέχρι τη μεγαλύτερη πλατεία της”, έγραψε στα social media, o Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Αργά σήμερα θα ξεκινήσουν οι ήπιες παρεμβάσεις στην οδό Ερμού, από την Αιόλου έως την Αγίων Ασωμάτων, στο πλαίσιο των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στις οκτώ το βράδυ ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την ΑΕΚ και Στις δέκα παρά τέταρτο: ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Αίθριος και σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα