back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή είναι από χθες η Αγιά Σοφιά ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για να λειτουργήσει ως τζαμί στις 24 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να καλυφθούν οι τοιχογραφίες και τα χριστιανικά σύμβολα, ενώ το δάπεδο θα επενδυθεί με χαλί.

«Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι αποτέλεσμα της θέλησης του έθνους μας και των δικαιωμάτων μας’’ δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έκκληση στον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του, απηύθυνε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η Αγιά Σοφιά μετατρέπεται σε χώρο αποκλεισμού και διχασμού’’ αναφέρει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, εκ μέρους τριακοσίων πενήντα χριστιανικών εκκλησιών ανά το κόσμο.

Κύκλο διεθνών τηλεφωνικών επαφών για το ζήτημα, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγιά Σοφιά, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου -όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media- , η Αθήνα να στείλει μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγιάς Σοφιάς.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό 4 ατόμων που επέβαιναν σε βάρκα στην περιοχή Άκρα Σπάθα βορειοδυτικά της Κρήτης. Στην βάρκα επέβαινε και ένας άνδρας λιβυκής καταγωγής ο οποίος διεσώθη και κατά δήλωσή του οι 4 αγνοούμενοι είναι 3 Τυνήσιοι και ένας Λίβυος.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 15 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί εισόδου στη χώρα, από τα σύνορα του Προμαχώνα. Κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία του. Ταυτόχρονα, σε 24 ώρες μειώνεται o ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού ταξιδιώτη.

Από τα 41 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα 26 ήταν εισαγόμενα, κυρίως από χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου.

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε δρόμους της Αττικής από σήμερα το πρωί έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του οδοστρώματος, στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις και απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας και στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας, για την ασφαλή εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου. Η εξουδετέρωση θα διαρκέσει περίπου ένα τέταρτο και θα πραγματοποιηθεί έως τις δώδεκα το μεσημέρι.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.

Συνεχίζει να “επιμηκύνεται” ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας. Απόψε θα ξεκινήσουν οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων) με δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, που όμως δεν θα επηρεάσουν την κίνηση των οχημάτων, καθώς η οδός Ερμού παραμένει ανοιχτή στην κυκλοφορία.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στις οκτώ το βράδυ ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την ΑΕΚ και Στις δέκα παρά τέταρτο: ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Αίθριος και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα