12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε δρόμους της Αττικής από σήμερα το πρωί έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του οδοστρώματος, στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας και στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας, για την ασφαλή εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου. Η εξουδετέρωση θα διαρκέσει περίπου ένα τέταρτο και θα πραγματοποιηθεί έως τις δώδεκα το μεσημέρι.

Κλειστή είναι από χθες η Αγία Σοφία ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για να λειτουργήσει ως τζαμί στις 24 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να καλυφθούν οι τοιχογραφίες και τα χριστιανικά σύμβολα, ενώ το δάπεδο θα επενδυθεί με χαλί.

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι αποτέλεσμα της θέλησης του έθνους μας και των δικαιωμάτων μας’’ δήλωσε ο Ρετζέπ Ερντογάν συμπληρώνοντας προκλητικά: ’’Αυτοί που δεν αντιδρούν έναντι στην ισλαμοφοβία στις χώρες τους, επιτίθενται κατά της βούλησης της Τουρκίας, να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα’’

Έκκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί απηύθυνε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε χώρο αποκλεισμού και διχασμού’’ αναφέρει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, εκ μέρους τριακοσίων πενήντα χριστιανικών εκκλησιών ανά το κόσμο.

Κύκλο διεθνών τηλεφωνικών επαφών για το ζήτημα, άρχισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με μήνυμά του στο τουίτερ ο κ Μητσοτάκης έκανε λόγο για ‘’επιλογή προσβολής του μνημείου και του παγκόσμιου πολιτισμού, που επηρεάζει τις σχέσεις της Τουρκίας, με την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά’’.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου -όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα social media- , η Αθήνα να στείλει μήνυμα ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 15 Ιουλίου τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί εισόδου στη χώρα, από τα σύνορα του Προμαχώνα. Κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία του. Ταυτόχρονα, σε 24 ώρες μειώνεται o ελάχιστος χρόνος για την συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού ταξιδιώτη.

Από τα 41 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα 26 ήταν εισαγόμενα, κυρίως από χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου.

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη κυριότερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 1.071 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες και 38.523 νέα κρούσματα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή Ικαριώτικα, στο Πέραμα. Χωρίς ενεργό μέτωπο και η πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στις οκτώ το βράδυ ο Παναθηναϊκός αναμετράται με την ΑΕΚ και Στις δέκα παρά τέταρτο: ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Αίθριος και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα