back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός-παγκόσμιος απολογισμός: 12,54 εκατομμύρια τα κρούσματα μόλυνσης, με 559,058 θανάτους

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 12,54 εκατομμύρια άνθρωποι αναφέρονται να έχουν νοσήσει από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι θάνατοι καταγράφονται στους 559.058, σύμφωνα με τη νεότερη καταμέτρηση του Reuters.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αναφέρονται σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από την καταγραφή των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Βραζιλία: Ξεπεράστηκε το όριο των 70.000 νεκρών εξαιτίας της COVID-19 – Πάνω από 1,8 εκατ. τα κρούσματα μόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 1.214 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 45.048 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 70.398 νεκρούς επί συνόλου 1.800.827 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Μεξικό: 665 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 – 6.891 κρούσματα μόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε άλλους 665 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.981 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 34.191 νεκρούς επί συνόλου 289.174 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

Ρωσία: Συνολικά 6.611 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 6.611 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τα οποία ανέρχεται ο συνολικός αριθμός τους σε 720.547.

Το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης από την Covid-19 στη Ρωσία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι 188 άνθρωποι πέθαναν από την νόσο το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 11.205 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον SARS-CoV-2 στη χώρα.

Συνολικά 497.446 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον ιό, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης από την Covid-19 στη Ρωσία.

Κίνα: 2 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, αμφότερα «εισαγόμενα»

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ενός στην επαρχία Λιαονίνγκ και ενός στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διευκρινίζοντας πως και τα δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό όταν φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο. 14 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται ακόμη 330 ασθενείς, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς — ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 83.587 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Νότια Κορέα: 35 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, 13.373 συνολικά

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν 35 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τους 13.373.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είχε μειωθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η πανδημία του κορονοϊού αναζωπυρώθηκε εξαιτίας του εντοπισμού μικρών εστιών και κρουσμάτων μεταξύ ταξιδιωτών που επιστρέφουν στη χώρα της Αίας από το εξωτερικό. Μεταξύ των 35 νέων κρουσμάτων, τα 15 διαγνώστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών.

Δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να παραμένει αμετάβλητος στους 288. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 2,15%.

Ακόμη 79 άνθρωποι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία ή βγήκαν από την καραντίνα στην οποία είχαν τεθεί. Συνολικά, έχουν ιαθεί 12.144 άνθρωποι (90,8%).

Από την 3η Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας έχουν υποβάλει σε τεστ πάνω από 1,39 εκατ. ανθρώπους.

Γερμανία: Έξι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 – 378 κρούσματα 

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν 378 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 9.060 νεκρούς επί συνόλου 198.556 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Χιλή: Τους 6.781 έφθασαν οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 – Πλησιάζουν τα 310.000 τα κρούσματα μόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 99 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.058 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει έτσι τους 6.781 νεκρούς επί συνόλου 309.274 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για 24.440 ενεργά κρούσματα και 278.053 ανθρώπους που έχουν αποθεραπευθεί.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι έγιναν 17.727 νέα τεστ σε 24 ώρες, με το σύνολό τους να φθάνει τα 1.255.359 από τον Μάρτιο. Κατά τα στοιχεία, τα θετικά τεστ ανέρχονται στο 24,64% του συνόλου.

Η κυβέρνηση της Χιλής έχει επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μέτρα περιορισμού, ειδικά στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, ενώ μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας έχει ανασταλεί για να καμφθεί η εξάπλωση του ιού.

Φιλιππίνες: 12 νέοι θάνατοι και 1.387 νέα περιστατικά μόλυνσης

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα 12 θανάτους από το νέο κορονοϊό και 1.387 νέα κρούσματα μόλυνσης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 1.372, ενώ τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης έφτασαν στα 54.222.

Οι Φιλιππίνες κατέγραψαν αριθμούς-ρεκόρ στα ημερήσια περιστατικά μολύνσεων στις τρεις από τις οκτώ προηγούμενες ημέρες.

Αυστραλία: Ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 – 216 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Βικτόρια

Η πολιτεία της Αυστραλίας με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στη χώρα κατέγραψε σήμερα έναν θάνατο κι έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ως εδώ, με τον επικεφαλής της κυβέρνησής της να προειδοποιεί πως η κατάσταση πρόκειται να γίνει χειρότερη προτού βελτιωθούν τα πράγματα, καθώς εισήλθε στο πρώτο Σαββατοκύριακο του lockdown, που αναμένεται ότι θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 216 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις 24 ώρες ως το πρωί σήμερα Σάββατο, αριθμό χαμηλότερο μεν από το θλιβερό ρεκόρ 288 κρουσμάτων που ανακοινωνόταν την προηγουμένη, αλλά έναν από τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί σε οποιοδήποτε τμήμα της επικράτειας της γιγαντιαίας χώρας αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στην Αυστραλία.

Οι πολιτειακές αρχές έθεσαν την πρωτεύουσα της Βικτόριας, τη Μελβούρνη, σε lockdown αυτή την εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες πως η εντόπια μετάδοση πυροδοτεί δεύτερο κύμα. Μέχρι πρότινος, τα περισσότερα νέα κρούσματα μόλυνσης αποδίδονταν στους Αυστραλιανούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Η κατάσταση «θα χειροτερέψει προτού καλυτερεύσει», προειδοποίησε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στη Βικτόρια, ο Ντάνιελ Άντριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδιδόταν τηλεοπτικά. «Θα βλέπουμε ολοένα περισσότερα κρούσματα», συνέχισε, η πανδημία «θα είναι εδώ για ατέλειωτους μήνες». «Κανένας δεν απολαμβάνει το να είναι κλεισμένος στο σπίτι. Είναι απελπιστικό, είναι πρόκληση, αλλά η στρατηγική αυτή θα είναι επιτυχής, αν όλοι κάνουμε τη συμβολή που μας αναλογεί».

Σύμφωνα με τον Μπρετ Σάτον, τον επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στη Βικτόρια, έχουν εντοπιστεί 100 εστίες.

Παρά την έξαρση της πανδημίας στη Βικτόρια, η Αυστραλία έχει αποφύγει μέχρι σήμερα τον κίνδυνο να θρηνήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, όπως άλλες χώρες, καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα κι επέβαλε μέτρα περιορισμού σε εθνική κλίμακα τον Μάρτιο. Στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 107 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 — καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας, πάνω από 90 ετών, υπέκυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βικτόρια, όπως διευκρίνισε ο Άντριους — επί συνόλου περίπου 9.200 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα