back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, όπου στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε τον χώρο όπου θα γίνει η επένδυση στην Κασσιόπη.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για στρατηγικό στόχο που προϋποθέτει επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δίχως οποιοσδήποτε επίδοξος επενδυτής να κληθεί να υπερβεί αχρείαστα εμπόδια ώστε να φέρει σε πέρας το έργο του.

Χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκινά, μετά από χρόνια αναμονής, η υλοποίηση των έργων στο Ελληνικό και στην Κασσιόπη, υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να αφεθούν στο παρελθόν οι χρονοβόρες διαδικασίες.
Σχολίασε μάλιστα ότι η πορεία της Κασσιόπης αποτελεί παράδειγμα αυτού του προβλήματος καθώς, όπως είπε, παρά τις θετικές προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 2013, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν «11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας».

«Για να μπορέσουμε να έχουμε στη χώρα πολλές ξένες επενδύσεις θα πρέπει να μην περνάει ο κάθε επενδυτής από μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, ώστε να χρειάζεται η παρέμβαση υπουργών για να λύνονται κάθε φορά σημειακά τα προβλήματα», τόνισε.
«Σκοπός μας είναι οι διαδικασίες να είναι γρήγορες για όλους τους επενδυτές. Ανά πάσα στιγμή όποιος αισθάνεται ότι καθ’ οποιονδήποτε τρόπο αδικείται, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Πολιτεία από την πλευρά τους θα διασφαλίζουν αφενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει κάθε επενδυτής.

Σημειώνεται ότι η επένδυση στην Κασσιόπη, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο στη βόρεια Κέρκυρα.
Το Kassiopi Project θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και 500 θέσεις αφότου τεθεί σε λειτουργία. Η τοπική οικονομία εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 180 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ενώ το φορολογικό όφελος στη φάση των εργασιών υπολογίζεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ.
Η μονάδα, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, παραθεριστικές επαύλεις και μαρίνα περίπου 60 θέσεων, θα κατασκευαστεί με βάση αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
«Έχουμε ζητήματα με τον ιο, όχι τόσα όσο να ανησυχούμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», δήλωσε μετά την ενημέρωση που του έγινε για τις δυνατότητες και τα προβλήματα του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω τουριστικής περιόδου και της πανδημίας.

Επαναβεβαίωσε ότι θα εγκατασταθεί μοριακός αναλυτής για τις διαγνωστικές ανάγκες της Κέρκυρας, ενώ τόνισε πως πρέπει να προστατευθούν κάτοικοι και επισκέπτες και παράλληλα να θωρακιστεί πλήρως το σύστημα υγείας.

«Για μας ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε με εξπρές διαδικασία πράγματα που θα μας έπαιρναν πολύ καιρό, όπως την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, το οποίο θα μείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η επόμενη πρόκληση είναι η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα