back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Κανέναν νέο θάνατο και 41 κρούσματα κορωνοϊου στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Από αυτά: 26 είναι εισαγόμενα, 9 εντοπίστηκαν στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Ξάνθη και ένα στη Δράμα.

Έκκληση σε πολίτες και επαγγελματίες του τουρισμού να ‘’επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης” για τον κορωνοϊο, απηύθυνε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός. ‘’Οφείλουμε να διατηρήσουμε το κεκτημένο της επιτυχημένης αντιμετώπισης της πανδημίας στην πρώτη φάση της. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, επειδή γνωρίζουμε πως όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα. Ζητώ την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης και να τηρούνται όλα τα μέτρα’’ είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι ‘’σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, στόχος είναι να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες προκειμένου να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021’’ .

Θυμίζουμε ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, εστιάζοντας περισσότερα σε τουρίστες που προέρχονται από τις Βαλκανικές χώρες. Από το πρωί της Τρίτης, η διέλευση του Προμαχώνα, θα γίνεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου covid-19. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδo στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε 24 από 48 ώρες περιορίζεται και ο χρόνος για την υποχρεωτική συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού, για όλους τους τουρίστες, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στην Εύβοια εξαιτίας της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο, ενώ για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί ο οικισμός Ραπταίοι. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Επί εδάφους επιχειρούν 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος συνδράμουν 5 Ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητά μας, μια απόφαση με βάση τη θέληση του έθνους μας και των δικαιωμάτων μας, όπως κάναμε στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού’’ δήλωσε ο Ρετζέπ Ερντογάν και συμπλήρωσε προκλητικά: ’’Αυτοί που δεν αντιδρούν έναντι στην ισλαμοφοβίας στις χώρες τους, επιτίθενται κατά της βούλησης της Τουρκίας να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα’’

Την ίδια ώρα, όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, άμεσα ξεκινούν οι εργασίες εντός του ιερού χώρου, για την κάλυψη των τοιχογραφιών και των χριστιανικών συμβόλων καθώς και για την επίστρωση του δαπέδου με χαλί, προκειμένου να συνάδει με το μουσουλμανικό θρησκευτικό πρωτόκολλο και να λειτουργήσει ως τζαμί από τις 24 Ιουλίου.

‘’Η Αγία Σοφία από τόπος δεκτικότητας, συνάντησης και έμπνευσης των ανθρώπων όλων των εθνών και όλων των θρησκειών μετατρέπεται σε ένδειξη αποκλεισμού και διχασμού’’ επισημαίνει με επιστολή του στον Τούρκο Πρόεδρο, ο καθηγητής Γιοάν Σάουκα, ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ο Οργανισμός με έδρα τη Γενεύη, απηχεί τη γνώμη 350 χριστιανικών εκκλησιών ανά το κόσμο.

Έκκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί απυήθηνε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Για «το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Κύκλο διεθνών τηλεφωνικών επαφών για το ζήτημα, ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με μήνυμά του στο τουίτερ ο κ Μητσοτάκης έκανε λόγο για ‘’επιλογή προσβολής του μνημείου και του παγκόσμιου πολιτισμού, που επηρεάζει όχι μόνο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις σχέσεις της ‘Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά’’. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε ήδη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο μετέφερε τη συμπαράσταση της Αθήνας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατο σημείο δασώδους περιοχής στα Γεράνεια Όρη, εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Εκριζώθηκαν 1100 δενδρύλια, ενώ κατασχέθηκε ο εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης. Οι δράστες αναζητούνται.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ σε λίγα λεπτά ξεκινούν τα παιχνίδια: Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα. Για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης.

Και ο καιρός…

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα