back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Ενισχύονται οι δυνάμεις για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στους Ραπταίους, στο Δήμο Καρύστου Ευβοίας, ο οποίος εκκενώθηκε από τις αρχές, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ. Αυτή την ώρα επιχειρούν 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 Ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά σε περιοχή κοντά στα ναυπηγεία Χαλκίδας, πριν την γέφυρα.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο,σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κύκλο διεθνών επαφών για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘’Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά’’ σχολίασε στο τουίτερ ο πρωθυπουργός, ενώ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας. Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Προμαχώνα όπου και σήμερα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων. Aυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως αύριο θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανελλαδικά.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “Είναι σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα”.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτήν την ώρα είναι η διάχυτη εικόνα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία του κορονοϊού” δήλωσε στον Α984, ο επιδημιολόγος και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του ιού ακόμη και τον Αύγουστο.

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 ο αστυνομικός ,ο οποίος φέρεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι βρισκόταν στη πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του για την προστασία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι τα γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, καθώς -όπως λέει- δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή και συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση της.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης ενώ για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται : Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα.

Και ο καιρός…

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα