back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15.00

Διαβάστε επίσης

 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η φωτιά καίει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο όπου σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική ενημέρωσε τους κατοίκους του οικισμού να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωσή του. Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα καναντέρ.

Φωτιά ξέσπασε και στην είσοδο της Χαλκίδας από Αθήνα κοντά στα Ναυπηγεία πριν την μεγάλη γέφυρα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο την φωτιά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Πολιτική Προστασία για αύριο, Κυριακή , προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει, εξέφρασε τη συμπαράσταση του και την υποστήριξή του στον Οικουμενικό
Πατριάρχη. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με ηγέτες άλλων χωρών για το ίδιο θέμα.

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα απευθυνθεί προς όλους τους διεθνείς φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα κυρώσεις.

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας. Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Προμαχώνα όπου και σήμερα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων. Aυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως αύριο θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανελλαδικά.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “Είναι σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα”.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτήν την ώρα είναι η διάχυτη εικόνα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία του κορονοϊού” δήλωσε στον Α984, ο επιδημιολόγος και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του ιού ακόμη και τον Αύγουστο.

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 ο αστυνομικός ,ο οποίος φέρεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Η εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ελευθέρωση κρατούμενου, πράξη την οποία ο ίδιος αρνείται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα Δράση. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι βρισκόταν στη πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στη πορεία από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης ενώ για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται : Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα.

Και ο καιρός…

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα