back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επικοινώνησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει, εξέφρασε τη συμπαράσταση του και την υποστήριξή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με ηγέτες άλλων χωρών για το ίδιο θέμα.

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα απευθυνθεί προς όλους τους διεθνείς φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα κυρώσεις.

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, όπως ανέφερε, στο διάγγελμά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως το «τζαμί της Αγιά Σοφιάς» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους.

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στον οικισμό Ραπταίοι στην Κάρυστο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας. Εξήντα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 40 στις πύλες εισόδου. Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Προμαχώνα όπου και σήμερα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως αύριο θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανελλαδικά.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτήν την ώρα είναι η διάχυτη εικόνα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία του κορονοϊού” δήλωσε στον Α984 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο επιδημιολόγος και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του ιού ακόμη και τον Αύγουστο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης ενώ για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται : Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα