back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ είναι η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

”Ο Τούρκος Πρόεδρος αψηφά εκ νέου την Ευρώπη”, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Η βρετανική εφημερίδα “The Times” κάνει λόγο για “Δραματικές στιγμές στην ιστορία των 1500 ετών για το εμβληματικό βυζαντινό κτίριο”.

Στο μεταξύ την κάλυψη των αγιογραφιών της Αγιάς Σοφιάς με ειδική τεχνολογία και φωτισμό, προανήγγειλε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ενώ όσοι επισκέπτονται τον ναό θα πρέπει να βγάζουν τα παπούτσια τους.

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα απευθυνθεί προς όλους τους διεθνείς φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα κυρώσεις.

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, όπως ανέφερε, στο διάγγελμά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως το «τζαμί της Αγιά Σοφιάς» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους.

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας. Εξήντα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 40 στις πύλες εισόδου. Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Προμαχώνα όπου και σήμερα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως αύριο θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανελλαδικά.

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτήν την ώρα είναι η διάχυτη εικόνα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία του κορονοϊού” δήλωσε στον Α984 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο επιδημιολόγος και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του ιού ακόμη και τον Αύγουστο.

6.611 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία ενώ 188 άνθρωποι πέθαναν από την νόσο το τελευταίο 24ωρο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης ενώ για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται : Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα