back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα θα απευθυνθεί προς όλους τους διεθνείς φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα κυρώσεις.

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, όπως ανέφερε, στο διάγγελμά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως το «τζαμί της Αγιά Σοφιάς» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους. Απαντώντας στα πυρά για την απόφαση, υπογράμμισε ότι αποτελεί «άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και πως θα ερμηνεύσει κάθε κριτική ως επίθεση κατά της ανεξαρτησίας της χώρας.

Η απόφαση Ερντογάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας όπου άπαντες μιλούν για μια τεράστια πρόκληση από πλευράς Τουρκίας σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κόκκινος συναγερμός στη χώρα μας λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Εξήντα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 40 στις πύλες εισόδου. Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Προμαχώνα όπου και σήμερα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως την Κυριακή θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανελλαδικά.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις νομικές και ιατρικές σχολές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, ενώ δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις στις βάσεις των θετικών και των οικονομικών σχολών και της πληροφορικής, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων.

Βελτίωση των φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων και την εγκατάσταση υποδομών φόρτισης προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. “Με το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης θέτουμε τις βάσεις για την μετάβαση στις πράσινες μετακινήσεις”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Παράταση έως και τον Αύγουστο στη μείωση κατά 40% του ενοικίου των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νεκρή εντοπίστηκε τα ξημερώματα 67χρονη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στη Βάρη Αττικής. Η άτυχη γυναίκα, που έφερε εγκαύματα, βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης ενώ για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται : Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα