back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονες αντιδράσεις από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα θα απευθυνθεί προς όλους τους διεθνείς φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα κυρώσεις.

Ως ευθεία πρόκληση στην ιστορική μας μνήμη χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, όπως ανέφερε, στο διάγγελμά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως το «τζαμί της Αγιά Σοφιάς» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους. Απαντώντας στα πυρά για την απόφαση, υπογράμμισε ότι αποτελεί «άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και πως θα ερμηνεύσει κάθε κριτική ως επίθεση κατά της ανεξαρτησίας της χώρας.

Την απογοήτευση των ΗΠΑ εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει την προσβασιμότητα σε όλους τους επισκέπτες.

Τη λύπη της εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές Αρχές η ανησυχία των ορθόδοξων Εκκλησιών για την προοπτική να μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά.

Κόκκινος συναγερμός στη χώρα μας λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Εξήντα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 40 στις πύλες εισόδου. Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Προμαχώνα όπου και σήμερα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως την Κυριακή θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανελλαδικά.

1.214 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού και 45.048 νέα κρούσματα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία.

Παράταση έως και τον Αύγουστο στη μείωση κατά 40% του ενοικίου των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε γυναίκα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στη Βάρη.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης ενώ για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ στις 7 και τέταρτο αναμετρώνται : Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα