back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας από Νάξο: Η κυβέρνηση μεγιστοποιεί την κρίση

Διαβάστε επίσης

«Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πράγματα μεγιστοποιεί την κρίση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Νάξο κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον δήμαρχο του νησιού.

Σε συζητήσεις που είχε με επιχειρηματίες και κατοίκους κατά τη διάρκεια περιήγησης στα σοκάκια της Νάξου νωρίτερα ο κ. Τσίπρας άκουσε τα προβλήματά τους, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για μηδενικό τζίρο, να εκφράζουν φόβους για την επόμενη μέρα και να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μεγαλύτερη κίνηση τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Από το δημαρχείο ο κ. Τσίπρας είπε ότι αγαπά τη Νάξο, «το νησί του Γλέζου, παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και με πρόσφορα στην αυτοδιοίκηση». Είπε όμως ότι έρχεται στο νησί σε μια δύσκολη κατάσταση.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον κλάδο του τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν διεκδικήθηκαν τα τεστ πριν από την άφιξη των τουριστών», εκτιμώντας πως δεν μπορούμε φέτος να προσδοκούμε πάνω από 15% των περσινών αφίξεων.

Παράλληλα, επανέλαβε πως χρειάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας και όχι αναστολής της, καθώς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον φόβο του ότι «η ύφεση θα είναι τρομακτική». «Αν είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα χτίσαμε σε πέντε χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχουν διαθέσιμα» στα δημόσια ταμεία, τα οποία πρέπει να δοθούν στοχευμένα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα