back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O Παναγιώτης Βλάμος στον Αθήνα 9.84: «Ιδρύεται Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για Άνοια και Αλτσχάιμερ, από τα Παν/μια Johns Hopkins και Ιόνιο»

Διαβάστε επίσης

Για μια σημαντική ελληνική πρωτοβουλία ενάντια στην Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Παν/μίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Παναγιώτης Βλάμος, στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη.

Πρόκειται, για την ίδρυση Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με έδρα στο ΙΤΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στο επίκεντρο, η ιατρική ακριβείας και οι καλύτερες, προσωποποιημένες λύσεις.

«Προσπαθούμε να φέρουμε στην Ελλάδα τις καλύτερες πρακτικές. Υπάρχουν άριστες λύσεις που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον μέσο άνθρωπο. Η ιατρική ακριβείας πηγαίνει και φτιάχνει ειδικό προφίλ για κάθε ασθενή και ταιριάζει σε αυτό, τις καλύτερες πρακτικές. Οπως πχ τον βέλτιστο τρόπο ζωής, τις πρέπουσες ασκήσεις και φάρμακα,όπως και την αρμόζουσα διατροφή» λέει ο κ Βλάμος.

Τον Οκτώβριο θα διοργανωθεί στην Κρήτη το Παγκόσμιο Συνέδριο στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Παν/μίου Κρήτης και θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα. Θα συγκεντρωθούν σε ένα βιβλίο με πληροφορίες για τη λειτουργία του Κέντρου και προγράμματα επιμόρφωσης, κατάρτισης για κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο Μεταφραστικής Ερευνας.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα