back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στις Σάπες – Στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Προκειμένου να γίνει η πλήρης κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν  76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα, αλλά και από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα, μία πολύ δύσκολη περίπτωση, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο άριστος συντονισμός είχε ως αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικίες. Υπάρχει μία καταστροφή στο δάσος, την οποία θα αντιμετωπίσουμε συν τω χρόνω», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος.

«Οι δυνάμεις του δήμου, έσπευσαν αμέσως. Υπήρχε ένας τέλειος συντονισμός και συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Στρατό, την Αστυνομία, το Δασαρχείο, τη Μητρόπολη και τις υπηρεσίες υγείας της περιοχής. Δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή. Σήμερα δεν θρηνούμε θύματα και δεν κλαίμε περιουσίες».

Το μέγεθος της καταστροφής και η αιτία

Ως προς την έκταση την οποία κατέκαψε η πυρκαγιά, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών αναφέρει ότι μέχρι τα ξημερώματα οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 500 στρέμματα, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο εμπρησμού, δεδομένων των τριών εστιών έναρξης της πυρκαγιάς, τονίζοντας όμως ότι «αυτό θα μας το πει η ειδική υπηρεσία της πυροσβεστικής». Σημειώνεται ότι ήδη μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, όπως προβλέπεται σε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα