back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή της οδού Βάρη – Κορωπίου – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ευελπίδων

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση είναι πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην οδό Οδυσσέως Ανδρούτσου, κοντά στο δρόμο Βάρης-Κορωπίου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από τα χωριά SOS και αργότερα ηλικιωμένοι από γηροκομείο, αφού η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε λίγη ώρα πρόκειται να επιστρέψουν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα τμήμα πεζοπόρων και ένα ελικόπτερο.

Για προληπτικούς λόγους, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, απομακρύνθηκαν παιδιά από τα χωριά SOS. «Είμαστε όλοι ασφαλείς», είπε μιλώντας στο σταθμό της πόλης και στην Αλεξάνδρας Βουδούρη, ο Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης, Επαμεινώνδας Λοράνδος. Όπως εξήγησε «ο Δήμος έστειλε εγκαίρως δύο πούλμαν και περίπου 70 άτομα (παιδιά και ενήλικες) μεταφέρθηκαν στο γήπεδο της Βάρης. Έχει εκκενωθεί και η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “ΑΚΤΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ” που φιλοξενεί ανθρώπους με άνοια. Ελπίζουμε να μην φτάσει η ζημιά στα σπίτια του Παιδικού Χωριού».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ευλεπίδων

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ευλεπίδων και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Αναργυρούντος, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική – Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία

Σε γενική επιφυλακή  είναι ο κρατικός μηχανισμός λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Παρασκευή στην Αττική και σε περιοχές όπως Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρο, νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Έως αύριο Σάββατο στις 7 το πρωί, απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία στο πευκοδάσος και την παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινά – Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα