back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΕΑ: Αποβάλλεται η Λάρισα, με δώδεκα ομάδες μένει η Basket League

Διαβάστε επίσης

Η ΕΕΑ ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ ότι πρέπει να υποβιβαστεί η ΚΑΕ Λάρισα λόγω της σύνθεσης του μετοχικού κεφαλαίου της. Δεσμευτική η απόφαση, έμειναν δώδεκα ομάδες στη Basket League.

Ακόμη μία ομάδα που υπολογιζόταν για το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League αποτελεί παρελθόν από την Α1. Πρόκειται για τη Λάρισα, που αν δεν συμβεί κάτι δραματικό δεν θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία για το πρωτάθλημα του 2020/21.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου, μέσω του οποίου ζητάει την αποβολή της ΚΑΕ Λάρισα από την Basket League λόγω της σύνθεσης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πρόκειται για μια απόφαση που είναι απολύτως δεσμευτική και απλώς ζητάει την τυπική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, όπως έγινε με το παράδειγμα του Ιωνικού Νικαίας -ο οποίος βέβαια θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία μετά τη συμφωνία με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για την αγορά του ΑΦΜ του.

Αυτή την στιγμή δώδεκα ομάδες απομένουν για το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, από τις δεκατέσσερις που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια (έχουν αποχωρήσει το Ρέθυμνο Cretan Kings, ο Ήφαιστος Λήμνου και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα