back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, το έκτακτο διάγγελμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον τουρκικό λαό για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος. Ο τούρκος πρόεδρος έχει υπογράψει ήδη το σχετικό διάταγμα, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας που έδωσε το πράσινο φως. Πλήθος μουσουλμάνων είναι συγκεντρωμένο έξω από την Αγιά Σοφιά.

Τη λύπη της εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές Αρχές η ανησυχία των ορθόδοξων Εκκλησιών για την προοπτική να μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά.

“Πρόκληση προς τον πολιτισμένο κόσμο”, χαρακτήρισε την απόφαση η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ για πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά έκανε λόγο και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

«Προκλητική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Προειδοποίηση από την UNESCO ότι για οποιαδήποτε μετατροπή θα υπάρξει διαδικασία επαναξιολόγησης για την συμπερίληψη της Αγια Σοφιάς στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

60 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, τα 40 εκ των οποίων στις πύλες εισόδου της χώρας. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Αυστηροποιούνται, εν τω μεταξύ, οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων, αλλά και οι εσωτερικοί έλεγχοι.

Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως την Κυριακή θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη τη χώρα.

Αναστέλλεται η λειτουργία νηπιαγωγείων και σχολείων όλων των βαθμίδων στο Χονγκ Κονγκ, λόγω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19.

Συνεχίζει να “επιμηκύνεται” ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας. Το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής θα ξεκινήσουν οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων) με δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, που όμως δεν θα επηρεάσουν την κίνηση των οχημάτων, καθώς η οδός Ερμού παραμένει ανοιχτή στην κυκλοφορία.

ΚΑΙΡΟΣ

Και στην πρόγνωση του αυριανού καιρού…

Αίθριος αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 27, αυτή την ώρα, η θερμοκρασία, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα