back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα στα σύνορα με Βουλγαρία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κι ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα εντοπίστηκαν άλλα 29 κρούσματα στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας για μη ουσιώδεις λόγους από την ερχόμενη Τρίτη, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Παραμένει, σε ισχύ για τους επισκέπτες στην Ελλάδα η υποχρέωση της Φόρμας Εντοπισμού, αλλά ο χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξή τους. Τέλος, ενισχύονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των κανόνων, με περισσότερους από 300 ελέγχους να προγραμματίζονται μέχρι την Κυριακή.

…”Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης. Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

…”Άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας είναι ότι φέτος θα έπρεπε να καταργηθούν τα πανηγύρια”, υπογράμμισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, Γιώργος Δάικος.

…”Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πράγματα μεγιστοποιεί την κρίση”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Νάξο. Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον κλάδο του Τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι “δεν μπορούμε φέτος να προσδοκούμε πάνω από 15% των περσινών αφίξεων”. Επανέλαβε ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εκφράζοντας τον φόβο ότι “η ύφεση θα είναι τρομακτική”.

Σε “βαρύ κλίμα” η συνεδρίαση της ΚΟ ομάδας του ΚΙΝΑΛ, με φόντο την αποχή από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις των κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδη, λόγω της διαφωνίας τους για την υπερψήφιση επί της Αρχής από το κόμμα τους. “Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας”, το μήνυμα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Διατήρηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δις ευρώ -500 δις σε επιχορηγήσεις και 250 δις σε δάνεια- πρότεινε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου – ελαφρά αναθεώρηση προς τα κάτω του 7ετούς προϋπολογισμού στο 1 τρις 74 εκ. ευρώ. “Είναι ώρα να δράσουμε, είναι ώρα να αποφασίσουμε”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μείωση των πτήσεων κατά 93% στη συνολική επιβατική κίνηση σημειώθηκε τον Ιούνιο, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ.

Παράταση έως και τον Αύγουστο στη μείωση κατά 40% του ενοικίου των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο μεταξύ, ανατροπές στην αγορά των ακινήτων έφερε ο κορονοϊός, με σημαντικότερη εκείνη της πτώσης των ενοικίων. Παράλληλα, οι αγοραπωλησίες που είχαν δρομολογηθεί “πάγωσαν”. Περισσότερα θα μας πει η Χριστιάνα Κούσιου…

 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Περαχώρα Λουτρακίου Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Βάρης – Κορωπίου.

Σήμερα η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για τη μετατροπή ή όχι της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Παρέμβαση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υπογράμμισε ότι η διατήρηση του παρόντος καθεστώτος του Μουσείου είναι ουσιαστικής σημασίας, διαφορετικά θα υπονομευθούν η ανεκτικότητα στην Τουρκία και το άνοιγμα της γειτονικής χώρας.

Αίτηση για την «κήρυξη ακυροτήτων και την άρση αμφισβητήσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης», υπέβαλε σήμερα δια των συνηγόρων υπεράσπισής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ήταν παράνομη η εξαίρεση από την Επιτροπή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη, αλλά και η μη κλήση για εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης αποφάσισε να επιστραφούν οι 7 βαθμοί στον ΠΑΟΚ και επέστρεψε την υπόθεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας να τη δικάσει εκ νέου μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα