back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εκκενώθηκαν τα παιδικά χωρία SOS στη Βάρη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, κοντά στις εγκαταστάσεις τους. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Πέρρος…

“Είμαστε ασφαλείς. Ο δήμος έστειλε εγκαίρως 2 πούλμαν και περίπου 70 άτομα -παιδιά και ενήλικες- έχουν μεταφερθεί στο γήπεδο της Βάρης, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Διευθυντής των Παιδικών Χωριών Βάρης SOS Επαμεινώνδας Λοράνδος.

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην χώρα μας, καθώς χθες καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 24 εισαγόμενα. Κυβερνητική τηλεδιάσκεψη στις 12:30 υπό τον πρωθυπουργό, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Ο αριθμός των 50 κρουσμάτων χτυπάει όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Προειδοποίησε ότι «αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορoνοϊού».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα αν συνεχιστούν φαινόμενα χαλάρωσης άφησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αρνητικά βγήκαν και τα 87 τεστ για κορονοϊό που έγιναν στην Αιδηψό σε τουρίστες από την Σερβία, όπως γνωστοποίησε μέσω Facebook o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Ξεπέρασαν τους 550.000 οι νεκροί από τον κορονοϊο σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 12 εκατομμύρια τα κρούσματα. Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ετοιμάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία των σχολείων. Στις Βρυξέλλες διευρύνεται από αύριο το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Αυξήθηκαν εν μέσω κορονοϊού τα περιστατικά του συνδρόμου της ραγισμένης καρδιάς, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη. Πρόκειται για δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια στον καρδιακό μυ, μετά από σωματικό ή ψυχικό στρες, όπως αυτό που προκάλεσε η πανδημία.

Να υπαχθούν στο καθεστώς των μειωμένων κατά 40% μισθωμάτων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ζητούν από το υπουργείο οικονομικών οι επαγγελματίες που διατηρούν μισθωμένα καταστήματα υγιειονομικού χαρακτήρα, καθώς και οι ενοικιαστές καταστημάτων λιανικής πώλησης.  Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ μισθωτών και εκμισθωτών για τις επαγγελματικές μισθώσεις και να αποφευχθεί ένα νέο “κούρεμα” σε επαγγελματικά μισθώματα σε καφέ, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής καθώς θα τους επιβαρύνει υπέρμετρα..

Με 187 ναι, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις. Τριγμοί στο Κίνημα Αλλαγής. Έκτακτη συνεδρίαση στις 2 της κοινοβουλευτικής ομάδας του, μετά την αποχή από την ψηφοφορία των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, που είχαν διαφοροποιηθεί ανοιχτά με τη γραμμή της ηγεσίας.

Στην Ευελπίδων σήμερα οι 10 συλληφθέντες για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε. Τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί.

Καθαρές είναι και πάλι οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσβησαν τα νέα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι, εν μέσω των σοβαρών χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, από την διεύθυνση πρασίνου του δήμου επανατοποθετήθηκαν και όλα τα φυτά που ξεριζώθηκαν.

Αναρτώνται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Από αύριο έως και τις 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης κόρης του -στο Κέντρο Προσφύγων της Ριτσώνας- 33χρονος Σύρος, μετά από καταγγελία του παππού της μικρής και πατέρα του φερόμενου ως δράστη, σύμφωνα με το lamia-report. Εντός της ημέρας ο 33χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, με βαρύτατες κατηγορίες όπως -μεταξύ άλλων- του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα