back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς αναχωρεί το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου.

Με 187 ναι, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις. Από την ψηφοφορία απείχαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί ανοιχτά με τη γραμμή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του νομοσχεδίου.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος της συγκαλεί στις 2 μετά το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια, με αφορμή και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου. 10 συλλήψεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μέσω των εκπροσώπων τους κατήγγειλαν προβοκάτσια της αστυνομίας, προκειμένου να διαλυθεί βίαια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατήγγειλε επίθεση 1000ων ατόμων εναντίον αστυνομικών και έριξαν 15 μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 αστυνομικοί.

Καθαρές είναι και πάλι οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσβησαν τα νέα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι, εν μέσω των σοβαρών χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, από την διεύθυνση πρασίνου του δήμου επανατοποθετήθηκαν και όλα τα φυτά που ξεριζώθηκαν.

Λήξη συναγερμού στην Αιδηψό. Αρνητικά βγήκαν και τα 87 τεστ για κορονοϊό που έγιναν σε τουρίστες από την Σερβία, όπως γνωστοποίησε μέσω Facebook o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, που χθες έφτασαν τα 50. Από αυτά τα 24 είναι εισαγόμενα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα αν συνεχιστούν φαινόμενα χαλάρωσης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

10χρονο αγόρι από τη Σερβία που έκανε με την οικογένειά του διακοπές στη Θάσο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, μετά από επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο Καβάλας.

Κρούσμα και σε μονάδα ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας. Πρόκειται για 85χρονο, που βρέθηκε θετικός, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο. Είχε ταξιδέψει στην Ξάνθη.

Κυβερνητική τηλεδιάσκεψη στις 12.30 υπό τον πρωθυπουργό για να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdowns στα νησιά, δήλωσε στο SKAI νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς. Πρόσθεσε ότι τα χθεσινά 50 κρούσματα «χτυπάνε όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια».

Ξεπέρασαν τους 550.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορωνοϊο – Πάνω από 12 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η UNESCO πρέπει να ειδοποιηθεί για οποιαδήποτε μετατροπή στο μουσείο της Αγίας Σοφίας, σύμφωνα με την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών, εν όψει της σημερινής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Περισσότερα από την Αθηνά Κορλίρα…

Την ικανοποίησή του στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο και την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται ποτέ να διαταραχθούν οι άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ρωσία και την Κίνα εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Αναρτώνται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Από αύριο έως και τις 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές που επιθυμούν.

Πτώμα γυναίκας περίπου 40 ετών, η οποία φέρει τραύμα στο λαιμό, εντοπίστηκε πριν από λίγο στην Παγώδα του Πειραιά. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Φθορές στο κτίριο στεγάζονται γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Αθηνών 128 προκάλεσαν μέλη του Ρουβίκωνα, τα περίπου στις 4 τα ξημερώματα έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες.

Ο Ρουβικωνας ανέλαβε την ευθύνη μέσω ιστοσελίδας του αναρχικού χώρου, καταγγέλλοντας τις τράπεζες για τους πλειστηριασμούς.

Παντόφλες, μαγιό και εσώρουχα αγόρασαν οι Έλληνες στην καραντίνα, αλλάζοντας τις καταναλωτικές τους συνήθειες, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης προιόντων μόδας GLAMI.

Οι online πωλήσεις εκτινάχθηκαν από το Πάσχα και μετά, με αύξηση 113% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του lockdown.

Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που υπάρχει στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα