back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς αναχωρεί το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 187 ναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις. Απείχαν από την ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί ανοιχτά με τη γραμμή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του νομοσχεδίου.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος συγκαλεί στις 2 η Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια, με αφορμή και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μέσω των εκπροσώπων τους κατήγγειλαν προβοκάτσια της αστυνομίας, προκειμένου να διαλυθεί βίαια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατήγγειλε ότι 1000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και έριξαν 15 μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 αστυνομικοί.

Από τις 15 προσαγωγές που σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με συνθήματα βάφτηκαν ξανά ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου. Οι δράστες ξερίζωσαν φυτά, εκτοξεύοντάς τα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αναποδογύρισαν γλάστρες και προκάλεσαν φθορές στα ξενοδοχεία king George και Μεγάλη Βρετάνια σπάζοντας μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν ως «πολεμοφόδια».

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, που χθες έφτασαν τα 50, εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα αν συνεχιστούν φαινόμενα χαλάρωσης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τηλεδιάσκεψη στις 12.30 υπό τον πρωθυπουργό για να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

10χρονο αγόρι από τη Σερβία που έκανε με την οικογένειά του διακοπές στη Θάσο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, αφότου υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο Καβάλας. Κρούσμα και σε μονάδα ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας. Πρόκειται για 85χρονο, που βρέθηκε θετικός, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο. Είχε ταξιδέψει στην Ξάνθη.

Ξεπέρασαν τους 550.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορωνοϊο – Πάνω από 12 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αναρτώνται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Από αύριο έως και τις 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές που επιθυμούν.

Σήμερα ενδέχεται να αποφασίσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε μουσείο το 34 ήταν παράνομη, δήλωσαν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι, εν μέσω των διεθνών αντιδράσεων για τυχόν μετατροπή της σε τζαμί.

Η UNESCO ζητεί να ειδοποιηθεί για οποιαδήποτε μετατροπή στο μουσείο της Αγίας Σοφίας, προτρέποντας τις τουρκικές αρχές να αρχίσουν διάλογο προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Την ικανοποίησή του στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο και την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται ποτέ να διαταραχθούν οι άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ρωσία και την Κίνα εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που υπάρχει στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Ο Δημήτρης Πέρρος θα μας ενημερώσει:

Στη Ροδόπη μεταβαίνει κλιμάκιο της αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Σάπες, και η οποία παραμένει σε εξέλιξη αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο φωτιάς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα