back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Κόστα Ρίκα

Διαβάστε επίσης

Η Κόστα Ρίκα, που χαρακτηριζόταν ως τώρα υπόδειγμα μεταξύ των χωρών της κεντρικής Αμερικής στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού, είναι πλέον αντιμέτωπη με «πολύ ανησυχητική επιτάχυνση» των κρουσμάτων, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο κοσταρικανός υπουργός Υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται αυξάνεται με εκθετικό τρόπο στη χώρα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, ξεπερνώντας και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, γεγονός που ώθησε τις αρχές στο Σαν Χοσέ να ανακοινώσουν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν νέα μέτρα στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε πως καταγράφηκαν 649 νέα κρούσματα μόλυνσης, με άλλα λόγια ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν στην Κόστα Ρίκα ως χθες ανερχόταν σε 6.485, εκ των οποίων 25 υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ντανιέλ Σάλας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τη λήψη νέων μέτρων για να ανακόψει την προέλαση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Κάρλος Αλβαράδο, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου στην οποία εκφράστηκε ο Σάλας, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να «τηρούν το μέτρο της κοινωνικής απόστασης» και «να προσέχουν πολύ» καθώς «βιώνουμε άνοδο» του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας.

Το ταμείο κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, που διαχειρίζεται τα δημόσια νοσοκομεία, ανακοίνωσε παράλληλα χθες Πέμπτη σχέδιο για να αυξηθούν οι κλίνες, ιδίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κυβέρνηση ελπίζει παρ’ όλ’ αυτά ότι θα μπορέσει σύντομα να αρχίσει «με τρόπο σταδιακό και σίγουρο» να επιτρέψει ξανά να γίνονται διεθνείς πτήσεις, ώστε να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα.

Τα αεροδρόμια στην Κόστα Ρίκα έκλεισαν όταν άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού, τον Μάρτιο.

Ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους πιο κρίσιμους τομείς οικονομικής δραστηριότητας στην Κόστα Ρίκα, που την περασμένη χρονιά υποδέχθηκε πάνω από τρία εκατομμύρια ξένους επισκέπτες.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα