back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυξάνονται τα φαινόμενα κλοπής στα ΜΜΜ

Διαβάστε επίσης

Θύμα κλοπής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από επιτήδειους έχει πέσει η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων, όπως δηλώνουν οι Αθηναίοι σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Οι περισσότεροι τονίζουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό σε ώρες συνωστισμού. Οι «ελαφροχέρηδες» -όπως τους αποκαλούν- ανοίγουν με ειδικό λεπίδι τις τσάντες και αφαιρούν από μέσα ο,τι βρουν. Πορτοφόλια, κινητά και άλλα αντικείμενα «δεν καταλαβαίνεις τίποτα εκείνη την στιγμή. Είναι επαγγελματίες».

Μάλιστα, οι ερωτηθέντες επισημαίνουν ότι τώρα λόγω κορονοϊού και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δρουν σε πιο συχνή βάση παντού. Σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι την δράση 2 πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών κυρίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Αθήνα σταμάτησε αυτή την εβδομάδα η αστυνομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρήκαμε άτομο που πριν από δυο μέρες του είχαν σκίζει με ειδικό λεπίδι την τσάντα από την πλαϊνή πλευρά, χωρίς ωστόσο για καλή του τύχη να καταφέρουν να του αποσπάσουν κάποιο πολύτιμο αντικείμενο ή έγγραφα τα οποία είχε πάνω του.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα