back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: ” Επιδείξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας”

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική ασκεί η Ανοιχτή Πόλη στην κυβέρνηση για την επίθεση που εξαπέλυσαν άνδρες των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, χθες, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

“Οι συστηματικές προσπαθειες εκφοβισμού πετυχαίνουν μόνο να υπογραμμίσουν τον φόβο της κυβέρνησης” τονίζει η δημοτική παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου και σημειώνει ότι “οι ενεργοί πολίτες δεν θα πάψουν να διεκδικούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους στους δρόμους και τα στενά της πόλης, απέναντι σε όποιον τα υπονομεύει”.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα

Η κυβέρνηση έδειξε χτες καθαρά πώς αντιμετωπίζει το δικαίωμα των πολιτών να κρίνουν και να διεκδικούν, να οργανώνονται και να διαμαρτύρονται. Οι φρεσκοβαμμένοι πεζόδρομοι του κέντρου της πόλης εγκαινιάστηκαν ως οδοί ταχείας τρομοκρατικής διέλευσης των ομάδων καταστολής της ΕΛΑΣ που χτυπούσαν οτιδήποτε βρισκόταν στο δρόμο τους. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη χτεσινή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώνει ωστόσο ότι οι συστηματικές προσπάθειες εκφοβισμού τους πετυχαίνουν μόνο να υπογραμμίσουν το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην έκφραση της βούλησής τους. Οι ενεργοί πολίτες δεν θα πάψουν να διεκδικούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους στους δρόμους και τα στενά της πόλης, απέναντι σε όποιον τα υπονομεύει. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε με νομοθετήματα, ούτε με επιδείξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα