back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε δυο βδομάδες, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγια Σοφιά , ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος, ο Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είπε νωρίτερα σε ομιλία του, συμπληρώνοντας πως το «τζαμί της Αγίας Σοφίας» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους. Ήδη ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο το μνημείο θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, υπό την εποπτεία της Ντιγιανέτ (Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων). Νωρίτερα, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ανακοινώσει πως ακύρωσε το κυβερνητικό διάταγμα του 1934 με το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο η Αγια Σοφιά , αποφασίζοντας ότι είναι παράνομο.

Τη λύπη της εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς δεν εισακούστηκε από τις τουρκικές Αρχές η ανησυχία των ορθόδοξων Εκκλησιών για την προοπτική να μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά.

“Πρόκληση προς τον πολιτισμένο κόσμο”, χαρακτήρισε την απόφαση η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ για πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά έκανε λόγο και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

«Προκλητική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. Έντονη αντίδραση από το Βερολίνο.”Πολύ λυπηρό το γεγοός ότι η Αγια Σοφιά διατίθεται αποκλειστικά σε μία θρησκεία για την τέλεση προσευχής”, δήλωσε ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θρησκευτικά ζητήματα Μάρκους Γκρίμπελ και πρόσθεσε ότι “το κτίριο έχει μία ιδιαίτερη ιστορική σημασία, τόσο για τον Χριστιανισμό όσο και για το Ισλάμ”. Προειδοποίηση από την UNESCO ότι για οποιαδήποτε μετατροπή θα υπάρξει διαδικασία επαναξιολόγησης για την συμπερίληψη της Αγίας Σοφιάς στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Εξήντα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 40 στις πύλες εισόδου της χώρας. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Στο μεταξύ, αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων, αλλά και οι εσωτερικοί έλεγχοι.
Από το πρωί της Τρίτης, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της Φόρμας Εντοπισμού από 48 ώρες περιορίζεται σε 24, πριν την άφιξη στη χώρα μας, ενώ έως την Κυριακή θα διενεργηθούν περισσότεροι από 300 έλεγχοι τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζει να “επιμηκύνεται” ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας. Το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής θα ξεκινήσουν οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων) με δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, που όμως δεν θα επηρεάσουν την κίνηση των οχημάτων, καθώς η οδός Ερμού παραμένει ανοιχτή στην κυκλοφορία.

Και ο καιρός… Αίθριος αναμένεται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 28, αυτή την ώρα, η θερμοκρασία, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα