back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: “Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις”

Διαβάστε επίσης

Mε κεντρικό σύνθημα “κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις” χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 7 το απόγευμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαδηλωτές, την ίδια ώρα, βρίσκονταν έναν δρόμο πιο πάνω, στα Προπύλαια όπου δόθηκε το ραντεβού από  ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς που, επίσης, αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

“Ο νόμος αυτός συνομιλεί με νομοθετήματα της χούντας”


“Βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει έναν νόμο που περιορίζει το συνταγματικά  κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας” δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Νάσος Ηλιόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη. “Το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει αυτό τον νόμο αποτυπώνει το άγχος και τον φόβο που έχει μπροστά στις κοινωνικές εξελίξεις που έρχονται. Δεν είναι μόνο ένας νόμος καθαρά αντικοινωνικός, ένας νόμος αντιδημοκρατικός και αυταρχικός, είναι ένας νόμος που συνομιλεί με αντίστοιχα νομοθετήματα της χούντας. Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα αυτός ο νόμος θα καταργηθεί αντικειμενικά στην πράξη” εκτίμησε ο κ. Ηλιόπουλος.

“Δίνουμε ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση”

“Είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση απέναντι σε αυτό το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την καταστολή των διαδηλώσεων” είπε στον Α 9,84 ο Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. “Η ΝΔ ξέρει τι κοινωνική και οικονομική κρίση έρχεται και φοβάται την οργή του λαού που θα ξεσπάσει ξανά, γι’ αυτό θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο φόβου, ένα πλαίσιο καταστολής” τόνισε ο Σωτήρης Αλεξίου.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκε στη Βουλή.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα