30.3 C
Athens
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Υψηλοί τόνοι στην συζήτηση επί του ν/σ για τις διαδηλώσεις – Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Κυρ. Μητσοτάκης και Α. Τσίπρας

✚ ΑΘΗΝΑ

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, «το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σφραγίζοντας...

Αthens Film Office: Η Αθήνα διεκδικεί να γίνει πόλος έλξης για τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή

Τη λειτουργία Γραφείου εξυπηρέτησης των γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα, σε συνεργασία με το γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, εξήγγειλε μέσω του...

Μουσεία και Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν αυλές και κήπους για τα παιδιά

Στις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει μια...

Κίνημα προσβασιμότητας στην Αθήνα – Συνεργασία για τη βελτίωση της διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 22 Ιουλίου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,...

Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» είναι γεγονός

Αυτό το καλοκαίρι συναντιόμαστε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολοκοτρώνη, στο νούμερο 56 και στον πεζόδρομο της Νικίου για τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού...

Mε την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μετά τις 10 το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Δείτε live τη συνεδρίαση:

«Η πρακτική της τυφλής βίας και της άκριτης έχθρας λέγεται φασισμός. Τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται στο όνομα του δικαιώματος στη διαδήλωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «το νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει από την κρατική αυθαιρεσία και από την απειλή και το σφετερισμό του δικαιώματος αυτού από τους εχθρούς της ομαλότητας».

«Ο νέος νόμος ασφαλώς και δεν αφορά τις καθιερωμένες μεγάλες συγκεντρώσεις ή πορείες. Θέτει ωστόσο ένα πλαίσιο για το πώς θα προγραμματίζονται και θα πραγματοποιούνται οι δεκάδες μικρές διαδηλώσεις που απασχολούν καθημερινά τις πόλεις μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι «η διάλυση μιας συγκέντρωσης είναι πάντα το έσχατο μέτρο και θα αποφασίζεται μόνο εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις ή απειλείται η ζωή και η σωματική ακεραιότητα κάποιου». «Και πάλι όμως οι δυνάμεις της τάξης θα πρέπει να εξαντλούν κάθε περιθώριο για την οικειοθελή αποχώρηση των διαδηλωτών” πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «δεν υπάρχει δικαίωμα χωρίς ανάληψη ευθύνης και ο οργανωτής της συγκέντρωσης θα είναι ο κύριος εκπρόσωπος των διαδηλωτών και ο κύριος συνομιλητής του ειδικού διαμεσολαβητή από την πλευρά της πολιτείας. Προβλέπεται παντού στην Ευρώπη. Αυτός θα μέριμνα για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης».

O κύριος Μητσοτάκης έφερε ένα πρόσφατο παράδειγμα και υπενθύμισε:”Προχθές , κάποιοι βανδάλισαν σημεία της Αθήνας. Βανδάλισαν και το μνημείο για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην Marfin. Αφαιρώντας μάλιστα, από τη λιτή πλάκα, και τον θυρεό της ελληνικής Δημοκρατίας. Τα λόγια περιττεύουν. Όχι γιατί κάποιοι λίγοι επιμένουν να μισούν την οργανωμένη Πολιτεία, όσο γιατί ουσιαστικά μισούν τους ίδιους τους συμπολίτες τους, τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Αλλά και όσους την τιμούν και μαζί τους όλους όσοι διεκδικούν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο δημόσιο χώρο. Με άλλα λόγια μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν προκλητικά τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της. Ας μην φοβόμαστε τις λέξεις. Αυτή η πρακτική της τυφλής βίας, της άκριτης έχθρας, της άκρατης καταστροφής λέγεται φασισμός. Και όμως τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται κάθε τόσο στο όνομα του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη βουλή για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

“Το σημερινό νομοσχέδιο έρχεται ακριβώς να θωρακίσει την ελευθερία της δημόσιας έκφρασης των πολιτών. Να την θωρακίσει τόσο από τον κίνδυνο της κρατικής αυθαιρεσίας όσο και από την απειλή του σφετερισμού του δικαιώματος αυτού από κάποιους αντίπαλους της ομαλότητας” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο

Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο. «Το αναγνωρίζουν και το κατοχυρώνουν τα συντάγματά μας εδώ και 1,5 αιώνα, από το 1864» είπε και πρόσθεσε «Και μάλιστα σχεδόν με την ίδια διατύπωση, σε όλες τις αναθεωρήσεις που έχουν μεσολαβήσει μέχρι τώρα».

Αναφέρθηκε στο άρθρο 11 του Συντάγματος και μίλησε για ουσιαστική αποσαφήνιση και ρεαλιστική εφαρμογή του, ώστε να οριστεί ακριβέστερα το περιεχόμενο του όρου υπαίθρια δημόσια συνάθροιση και να θεσπιστούν κανόνες για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή τους. «Με τρόπο όμως που δεν θα εμποδίζει την μετακίνηση και την εργασία των πολιτών και τη ζωή μια ολόκληρης πόλης. Γιατί όσο ιερή είναι η πρώτη εξίσου ιερές είναι και οι δεύτερες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με αφορμή αναφορά του κ. Τσίπρα ότι ήταν τυχερός που γεννήθηκε το 1974 και απόλαυσε τις μεγάλες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης.
«Εσείς τα είπατε αυτά; Που κάνατε καριέρα λοιδορώντας τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα; Που έχετε χρησιμοποιήσει τους χειρότερους χαρακτηρισμούς για την Μεταπολίτευση, για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Που μας έχετε κρεμάσει όλους στα “μανταλάκια” λέγοντας περίπου ότι είμαστε υπεύθυνοι για την διαφθορά, για την καταστροφή της χώρας; Και έρχεστε τώρα, για να καρπωθείτε την πολιτική προίκα του συγγενούς σας χώρου, να μιλήσετε για το πόσο καλή είναι η Μεταπολίτευση; Δεν είστε τυχερός, κ. Τσίπρα. Θρασύς είστε. Θρασύς, θρασύτατος», τόνισε ο πρωθυπουργός

«Τώρα την θυμηθήκατε την Μεταπολίτευση. Ε, αυτή η παράταξη την έκανε την Μεταπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την έκανε την Μεταπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ και σας επέτρεψε να έχετε την ζωή και την διαδρομή την οποία έχετε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αρκετά με την υποκρισία σε αυτή την αίθουσα»

Με αφορμή εξάλλου την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε “να συστρατευθεί με την χειρότερη εκδοχή του εθνικιστικού λαϊκισμού”, γιατί “τελικά ταιριάζατε ως προς τις αντιλήψεις σας, ήσασταν γέννημα της ίδιας πολιτικής μήτρας, της μάχης κατά των μνημονίων και κυβερνήσατε με αυτούς που σας ταίριαζαν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η προσπάθειά σας να εμφανιστείτε σήμερα ως πολιτικός κληρονόμος κάποιων δυνάμεων της Μεταπολίτευσης, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», πρόσθεσε και κατέληξε: «Δεν έχετε αλλάξει, παραμένετε οι ίδιοι, αμετανόητοι. Ένας χρόνος στην αντιπολίτευση δεν σας βοήθησε να κάνετε την αυτοκριτική σας, θα έχετε άλλα τρία χρόνια μπας και τυχόν καταφέρετε να βελτιωθείτε».

Τσίπρας : «Ένα νομοσχέδιο εμπνεύσεως ανθρώπων που βρέθηκαν πιο δεξιά και από τη Δεξιά»

Στον πρωθυπουργό απάντησε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ  Μητσοτάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει ένα νομοσχέδιο εμπνεύσεως ανθρώπων που βρέθηκαν πιο δεξιά και από τη Δεξιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της ομιλίας του και πρόσθεσε ότι «επιχειρείται μια αντιδραστική θεσμική τομή που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επαναφέρει διατάγματα Χούντας και αναρωτήθηκε «Γιατί το κάνετε τώρα; Πρόκειται για τη συνάντηση του ακροδεξιού δόγματος Βορίδη με το νεοδεξιό του Χρυσοχοϊδη;».

Εκτοξεύοντας βολές κατά του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε ότι «έχετε αποφασίσει να ξοδέψετε το χρόνο σας ως πρωθυπουργός όχι για να χτίσετε αλλά για να γκρεμίσετε. Όχι για να δημιουργήσετε. Αλλά για να εκδικηθείτε».

«Δεν προσπαθείτε να ρυθμίσετε λογικά πράγματα αλλά τομή στο δικαίωμα της διαδήλωσης, της συγκέντρωσης», είπε.

«Επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός ορισμένες ακραίες καταστάσεις που πράγματι μπορεί να δημιούργησαν δυσφορία στο κοινωνικό πλαίσιο», είπε για να προσθέσει ότι «δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρατηγήσουμε το Σύνταγμα της χώρας».

Αναγνώρισε, δε, ότι έχουν γίνει αρκετές φορές μικρές συγκεντρώσεις που προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, σημείωσε όμως ότι προβλέπεται ήδη η δυνατότητα οι αστυνομικές αρχές να περιορίσουν τους διαδηλωτές σε μία λωρίδα.

Σχολίασε μάλιστα ότι κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλεί σήμερα και ο Μεγάλος Περίπατος, που όπως είπε, έχει μετατραπεί σε «Μεγάλο Περίγελο».

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τελική στάση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, καθώς παρά την επίσημη στήριξη επί της αρχής του νομοσχεδίου, στους κόλπους του εκδηλώνονται ισχυρές διαφοροποιήσεις.

Ηχηρότερη αυτή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας το παρά τις αλλαγές που επήλθαν αντιδημοκρατικό.

Ερωτηματικό παραμένει και η στάση του Χάρη Καστανίδη που έχει εκφράσει ισχυρές ενστάσεις, ενώ φαίνεται ότι αμβλύνθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις άλλων 3 βουλευτών του.

Πάντως το ΚΙΝΑΛ, έχει διαμηνύσει ότι αν δεν γίνει αποδεκτή η τροπολογία του για την αστική ευθύνη του διοργανωτή θα καταψηφίσει τα σχετικά άρθρα.

Απάντηση σε υψηλούς τόνους και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η. κ. Γεννηματά απαντώντας στα περί ντροπής που της καταλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

«Το Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας λυσσαλέα» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» σημείωσε.

«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους» συνέχισε.

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος» υπογράμμισε και συνέχισε: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Αναφερόμενο στο νομοσχέδιο επεσήμανε ότι η εποχή που έρχεται το νομοσχέδιο δεν είναι αθώα. Όπως είπε θέλετε να προλάβετε τις κινητοποιήσεις που θα έχουμε τον φθινόπωρο. Απέναντι στο μισος μισθός, μισή δουλειά, απέναντι στα λουκέτα.

«Θέλατε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Διατάξεις από το χρονοντούλαπο της δεξιάς, είπε χαρακτηριστικά. Η εύκολη λύση θα ήταν να σηκωθούμε να φύγουμε, δεν πέφτουμε στις παγίδες που στήνεται κ. Μητσοτάκη.

Θέλουμε ένα πλαίσιο που θα προστατεύει το δικαίωμα, την κυκλοφορία και την περιουσία των πολιτών. Αυτό το νομοσχέδιο που φέρατε προωθούσε τον αυταρχισμό.

Η τροπολογία του ΚΙΝΑΛ κατατέθηκε στον απόηχο πληροφοριών ότι τουλάχιστον 4 βουλευτές του κόμματος διαφωνούν με την επί της αρχής θετική ψήφο που προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά.

«Αντίκειται στο νομικό και πολιτικό πολιτισμό», «κάνει αντιστροφή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής» και «δεν προστατεύει τις συναθροίσεις κομμάτων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων», είπε μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο ο Χάρης Καστανίδης από το βήμα της Βουλής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Μουλκιώτης.

Οι διαφωνίες των τεσσάρων είναι γνωστές στο ΚΙΝΑΛ που αφήνει να εννοηθεί πως οι βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα σεβαστούν την άποψη της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και θα υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Νομοσχέδιο έκτρωμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι σε ποιον θα αποσταλεί ο λογαριασμός των νέων μέτρων, διαμηνύοντας ότι ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες επί της αρχής, επί των άρθρων που αφορούν στις συναθροίσεις και επί του άρθρου για τη “σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Μιλώντας στον 9,84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε ότι: «η Κοινοβουλευτική μας ομάδα καταθέτει σήμερα τροπολογία που αφορά την κατάργηση της αστικής ευθύνης του επικεφαλής, αφορά στην εξαίρεση των πολιτικών κομμάτων αλλά και των τριτοβάθμιων οργανώσεων δηλαδή ΓΣΕΕ Και ΑΔΕΔΥ από όλο αυτό το πλαίσιο και άλλα στοιχεία πιο διαδικαστικά που αφορά στην προτεραιοποίηση στην απόφαση του Προέδρου Παρωτιδικών στο αν θεωρείτε επι της Αρχής άρνηση ή αν θεωρείται επί της Αρχής έγκριση».

Όπως εξήγησε «η Κ.Ο. του κόμματος που είναι το αρμόδιο όργανο συνεδρίασε την Τρίτη και αποφάσισε ότι από την στιγμή που σχεδόν όλο το πλαίσιο των προτάσεων και των διεκδικήσεων μας αποτυπώθηκε σε ένα αλλαγμένο ουσιαστικά ν/σ θα τεθούμε επί της Αρχής υπερ του ν/σ».

Σύμφωνα με τον  γραμματέα  του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα «είναι ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χουντικής έμπνευσης, δημιουργεί προβλήματα στις διαδηλώσεις, στη συλλογική διεκδίκηση, στις ατομικές ελευθερίες. Για εμάς είναι αιτία πολέμου, το έχουμε πει, δε θα το αφήσουμε και θα μείνει στα χαρτιά, ακόμη κι αν ψηφιστεί. Θα προτείνουμε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε ο κάθε βουλευτής που θα σηκώσει το χέρι του και θα ψηφίσει να είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Να είναι ξεκάθαρο, όπως σίγουρο είναι ότι και άλλοι τέτοιοι αντιδραστικοί νόμοι θα μείνουν μόνο στα χαρτιά».

Συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου, σε πολλές πόλεις,  διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Στο Σύνταγμα στις οκτώ το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, στις επτά συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Στις απογευματινές συγκεντρώσεις καλούν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Newsroom Αθήνα 984

Ο Κρις Χέμσγουορθ κολυμπάει με καρχαρίες για το National Geographic

Ο Κρις Χέμσγουορθ (Chris Hemsworth) καταδύεται στο Sharkfest του National Geographic. Ο Αυστραλός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε μια ειδική καλοκαιρινή εκπομπή που θα προβληθεί από...

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εφάπαξ ειδικό βοήθημα σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, στους οποίους έχει κοπεί το ρεύμα εξαιτίας ληξιπρόθεσμων...

Νέα εφαρμογή για τα άυλα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων

Νέα εφαρμογή για τα άυλα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων παρουσίασαν σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Επικρατείας και...

Στ. Πέτσας: Πού θα δοθεί το βάρος το επόμενο χρονικό διάστημα

Για την επανεμφάνιση του Σ. Τσιόδρα στις ενημερώσεις για τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε στο MEGA ότι "ο κ. Τσιόδρας όλο...

Αυξημένη η ζήτηση αλλά και η τιμή της μάσκας

Η επέκταση του μέτρου της χρήσης της προστατευτικής μάσκας το τελευταίο διάστημα και σε άλλους χώρους έχει επιφέρει αύξηση της ζήτησης και ταυτόχρονα νέες...

Ειδική ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ αναχώρησε για τη Βηρυτό

Ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό μεταβαίνει στον Λίβανο...

Εκρήξεις στη Βηρυτό: 100 οι νεκροί και 4.000 οι τραυματίες – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 2 εβδομάδες ζητά ο πρόεδρος Αούν

Οι δύο γιγαντιαίες εκρήξεις χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Βηρυτού, που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου, στοίχισαν τη...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δήμος Αθηναίων: Παραδίδονται 19 πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές 

Δεκαεννέα (19) πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές, παραδίδονται για να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον. Ήδη εδώ και λίγες...

Πτώση τζίρου και στο … σουβλάκι

Για την χειρότερη χρονιά των τελευταίων 50 ετών, από άποψης τζίρου, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες των παραδοσιακών καταστημάτων που σερβίρουν σουβλάκι στο Μοναστηράκι. Μιλούν για...

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, «το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σφραγίζοντας...

Σύλληψη άνδρα για απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως

Για απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως συνελήφθη χθες ένας αλλοδαπός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Το περιστατικό γνωστοποίησε με...

Από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός ξεκίνησε το ταξίδι της 18ης λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Με το καθιερωμένο τελετουργικό της Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε και επίσημα από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός χθες το βράδυ η 18η...

Bottom Fullwidth