back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα κατά της πανδημίας εάν χρειαστεί

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα κατά της χαλάρωσης σε ό,τι αφορά την πανδημία έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η ανάγκη για εγρήγορση από όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες είναι σήμερα μεγαλύτερη απ’ ότι πριν από έναν μήνα.

«Για να μην έχουμε καινούργιες εστίες αναμετάδοσης, απαιτείται με μεγαλύτερη συνέπεια να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη είτε να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν αυτό είναι απαραίτητο, είτε να χαλαρώσει κάποια μέτρα εάν οι ειδικοί κρίνουν ότι δεν είναι απαραίτητα

Παρατηρώ και επισημαίνω κάποια φαινόμενα χαλάρωσης που πρέπει να μας ανησυχούν, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα αυτή την στιγμή να χαλαρώσουμε, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, «οφείλουμε όμως να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί”.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε όμως με την πανδημία και τον χρόνο ψήφισης της νομοσχεδίου για τις υπαίθριες συναθροίσεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που συνέδεσε το τάιμινγκ με ανησυχία της κυβέρνησης μπροστά σε ενδεχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις λόγω της ύφεσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο, που αποτελούσε σαφέστατη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές του έτους, αλλά δεν κατατέθηκε με δική του συνειδητή απόφαση, μετά από αίτημα του ΚΚΕ να συζητηθεί όταν επανέλθει η Βουλή σε ρυθμούς κανονικότητας. Ήταν εύλογο και το έκανα δεκτό, σημείωσε, γνωστοποιώντας πως «εάν δεν είχε προκύψει η κρίση του κορονοϊού θα είχε ψηφιστεί τον Μάρτιο».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα