back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τελική στάση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, καθώς παρά την επίσημη στήριξη επί της αρχής του νομοσχεδίου, στους κόλπους του εκδηλώνονται ισχυρές διαφοροποιήσεις.

Ηχηρότερη αυτή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας το – παρά τις αλλαγές που επήλθαν- αντιδημοκρατικό.

Σφοδρή σύγκρουση νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής,, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μέσω των εκπροσώπων τους κατήγγειλαν προβοκάτσια της αστυνομίας, προκειμένου να διαλυθεί βίαια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατήγγειλε ότι 1000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας και έριξαν 15 μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 αστυνομικοί. Ήδη είπε ότι έχουν γίνει 9 συλλήψεις και 8 προσαγωγές, ενώ βρέθηκαν αχρησιμοποίητες μολότοφ, καταγγέλλοντας παράλληλα σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης και τραυματισμού ανθρώπων.

Για προβοκατόρικο και οργανωμένο σχέδιο να διαλυθεί η διαδήλωση έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης.

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μετά και το άνοιγμα των συνόρων, θέτει σε εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό να ανεβάσει στροφές θέτοντας στο προσκήνιο το επιχειρησιακό σχέδιο στις πύλες εισόδου της χώρας.
Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το τελευταίο 24ωρο στις πύλες εισόδου εντοπίστηκαν 24 από τα 50 νέα κρούσματα.
Στο πλαίσιο αυτό, αύριο στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup μετά από τη διπλή σημερινή ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου. Θα αναλάβει καθήκοντα στις 13 Ιουλίου αντικαθιστώντας τον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας.

Αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά λύκεια της χώρας.

Μεγάλος αριθμός αντικειμένων, όπως αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, κινητά τηλέφωνα και δεκάδες χάπια, εντοπίστηκαν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε κελιά – θαλάμους.

Την ικανοποίησή του στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο και την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται ποτέ να διαταραχθούν οι άριστες σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ρωσία και την Κίνα εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου τελικού στο βόλεϊ. Οι πράσινοι νίκησαν εύκολα με 3-0 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη και με νίκη την Κυριακή στο Μαρούσι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια.

Και ο καιρός …
Aίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα