back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο εργατικών σωματείων, συνδικάτων και αριστερών παρατάξεων εναντίον εναντίον του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Mε την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μετά τις 10 το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τελική στάση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, καθώς παρά την επίσημη στήριξη επί της αρχής του νομοσχεδίου, στους κόλπους του εκδηλώνονται ισχυρες διαφοροποιήσεις.

Ηχηρότερη αυτή του πρώην πρωθυπουργου Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας το – παρά τις αλλαγές που επήλθαν- αντιδημοκρατικό.

Ερωτηματικό παραμένει και η στάση του Χάρη Καστανίδη που έχει εκφράσει ισχυρές ενστάσεις, ενώ φαίνεται ότι αμβλύνθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις άλλων 3 βουλευτών του κόμματος.

Πάντως το ΚΙΝΑΛ, έχει διαμηνύσει ότι αν δεν γίνει αποδεκτή η τροπολογία του για την αστική ευθύνη του διοργανωτή θα καταψηφίσει τα σχετικά άρθρα.

Έκτρωμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι σε ποιον θα αποσταλεί ο λογαριασμός των νέων μέτρων, διαμηνύοντας ότι ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σημειώθηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα 50 νέα κρούσματα, τα 24 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ τα 26 προέρχονται από ενδογενή μετάδοση. Επτά κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, 2 στην Καβάλα και από ένα σε Χαλκιδική και Ροδόπη.

Μήνυμα κατά της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία, έστειλε από το βήμα της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκη, με αφορμή και την αύξηση κρουσμάτων στα Βαλκάνια, με τον πρωθυπουργό να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων.

Την έναρξη από σήμερα εκτεταμένων ελέγχων σε ολόκληρη την χώρα για την τήρηση των κανόνων με αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ ανοιχτό άφησε και το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων από την προσεχή Δευτέρα, εάν συνεχιστεί η χαλάρωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, εξελέγη τελικά νέος πρόεδρος του Eurogroup, καθώς επικράτησε στη δεύτερη ψηφοφορία της Ισπανίδας Νάντια Καλβίνιο, η οποία θεωρείτο φαβορί.

Αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά λύκεια της χώρας.

Η Βουλγαρία κλείνει εκ νέου τα νυχτερινά κέντρα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ θα απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 30 ατόμων, αλλά και η παρουσία θεατών σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, εδώ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα