back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σημειώθηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα 50 νέα κρούσματα, τα 24 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ τα 26 προέρχονται από ενδογενή μετάδοση. Επτά κρούσματα καταγράφησαν στην Αττική και 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Μήνυμα κατά της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή και την αύξηση κρουσμάτων στα Βαλκάνια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων. Την έναρξη από σήμερα εκτεταμένων ελέγχων σε ολόκληρη την χώρα για την τήρηση των κανόνων με αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράταση περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας έως τις 21 Αυγούστου.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις. Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον βανδαλισμό του Μνημείου των θυμάτων της Marfin, υπογραμμίζοντας ότι η τυφλή βία είναι φασισμός. Τόνισε ότι με το νομοσχέδιο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απολύτως προστατευμένο και ανέφερε ότι η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα είναι το ύστατο μέτρο, όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Ως αντιδραστική θεσμική τομή που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας εφ όλης της ύλης επίθεση στη ΝΔ αλλα και στο ΚΙΝΑΛ για την πρόθεση του να υπερψηφίσει το νόμο. Απάντηση σε υψηλούς τόνους από τη Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ, κραδασμοί στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ λόγω της πρόθεσής του να υπερψηφίσει επί της Αρχής το νομοσχέδιο, με τουλάχιστον 4 βουλευτές να διαφωνούν.

Tην απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο παρά τις αλλαγές αντιδημοκρατικό. Ερωτηματικό για την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί απόψε παραμενει και η στάση του Χάρη Καστανίδη που έχει εκφράσει ισχυρές ενστάσεις, την ώρα που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει επι της αρχής.

Νωρίτερα, οι 22 βουλευτές της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης για αστική ευθύνη του οργανωτή συνάθροισης.

Νομοσχέδιο έκτρωμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτούμπας, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι σε ποιον θα αποσταλεί ο λογαριασμός των νέων μέτρων, διαμηνύοντας ότι ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά λύκεια της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Και ο καιρός …

Αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα