back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, τονίζοντας ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της στην Άγκυρα. Σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες ανταποκριτές, ο κ Πάλμερ τόνισε ότι οι γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας σε συνδυασμό με την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης με την κυβέρνηση της Τρίπολης αποτελούν αντιπαραγωγικές ενέργειες, οι οποίες δεν συμβάλουν στην σταθερότητα και στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

Προς ψήφιση σήμερα από την  ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Το ΚΙΝΑΛ, αν και προανήγγειλε υπερψήφιση επί της αρχής, ζητά την κατάργηση της αστικής ευθύνης του διοργανωτή. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένονται και τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Πλήθος αντιδράσεων ενάντια στο νομοσχέδιο.Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα. Μια ώρα νωρίτερα, στις επτά, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Στις απογευματινές συγκεντρώσεις καλούν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοιού στη χώρα μας. Χθες ανήλθαν στα 21, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 33 κρούσματα.

Από σήμερα η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator  από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν από το check in και όχι 48 ώρες όπως ίσχυε.

Έχουμε σαφή έξαρση στα γειτονικά μας βαλκανικά κράτη με τις επιπτώσεις που έχει αυτό για μας, όπως είναι η αύξηση των κρουσμάτων τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Σχετικά με την μετάδοση του ιού μέσω του αέρα, είπε ότι οι κλιματικές συνθήκες που έχουμε τώρα στην Ελλάδα δεν ευνοούν τη μετάδοση αερογενών ιογενών λοιμώξεων.

Λίστα με «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές.

Στις πορτοκαλί χώρες η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από την χώρα μας και τις υπόλοιπες 6 χώρες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως. Περισσότεροι από 546 χιλιάδες οι νεκροί. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο περισσότερα από 60.000 κρούσματα, αριθμός  ρεκόρ, σύμφωνα με το πρακτορείο  Ρόιτερς, ενώ σημειώθηκαν 833 θάνατοι. Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ξεκινά το δεύτερο lockdown  μετά από την αύξηση των κρουσμάτων.

Στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου αναμένεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος. Ήδη όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση των δοκιμών του σε ηλικιωμένους και σε παιδιά. Οι ερευνητές αναμένουν να είναι αποτελεσματικό κατά 70% με 75%, ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο του εμβολίου της γρίπης.

Tα σχολεία στη Νέα Υόρκη- για την επόμενη σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο- θα ανοίξουν, αλλά μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα συνεχίσουν να διδάσκονται μέσω διαδικτύου.

Δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων και επεισοδίων στο Βελιγράδι, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Σερβίας για την επιβολή νέου lockdown.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ήρθαν αντιμέτωπες αργά το βράδυ με διαδηλωτές μπροστά από την Βουλή. Τεταμένη ήταν η κατάσταση και στην πόλη Νις.

Τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εν μέσω της βαθύτερης οικονομικής ύφεσης που γνωρίζει η ΕΕ στην ιστορία της, εξαιτίας της πανδημίας.  Παράλληλα θα αναλύσουν την δημοσιονομική κατάσταση στην Ένωση.

Καταβάλλονται σήμερα τα αναδρομικά 8 μηνών, των επικουρικών συντάξεων σε περισσότερους από 235.000 δικαιούχους.

KAΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική.  Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 32 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα