back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Θλιβερό ρεκόρ 3.604 κρουσμάτων μόλυνσης στην Αργεντινή

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ 3.604 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού που απειλεί να ακυρώσει την αρχική συγκριτική επιτυχία της στην προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, που ξεπέρασαν τα 3.000 για πρώτη φορά, ώθησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 87.030. Ο αριθμός αυτός είναι πενταπλάσιος από εκείνον που καταγραφόταν στις αρχές του Ιουνίου, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα επίπεδα των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες της Αργεντινής που υφίστανται πολύ βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Περού.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε αυστηρό lockdown στα μέσα Μαρτίου. Τα περιοριστικά μέτρα έκτοτε έχουν χαλαρώσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκαν και η ισχύς τους παρατάθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, καθώς και τα προάστιά του — η μητρόπολη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας — εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Αργεντινή ανέρχεται σε 1.694 νεκρούς.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας σφυροκοπεί την ήδη γονατισμένη οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής, σε ύφεση τα τελευταία δύο χρόνια, την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες πασχίζει να διευθετήσει την νέα, οδυνηρή κρίση δημόσιου χρέους. Οικονομολόγοι προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ της Αργεντινής κατά 12% το 2020.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα