back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Γεννηματά στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά προκάλεσε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις και η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ντροπή για κόμματα της δημοκρατικής παράταξης να το υπερψηφίσουν.

Σε πολύ υψηλούς τόνους η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνεχεία να την ενσωματώνεις, ντροπή είναι να υποτάσσεσαι και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα και παράλληλα να καλύπτεις παραμάγαζα και παραδικαστικό κύκλωμα, γιατί είτε τα καθοδηγούσες, είτε δεν είχες το σθένος να τα σταματήσεις.

Παράλογη και αυτοκαταστροφική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επιλογή του ΚΙΝΑΛ, όπως είπε, να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ όταν στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ, λέγοντας ότι αν θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση ο δρόμος είναι ανοιχτός και πως ήδη η ΝΔ διεμβολίζει στελέχη που θέλουν να βρεθούν στα κυβερνητικά έδρανα. Κατηγόρησε ακόμη τη Φώφη Γεννηματά ότι σε τρεις καθοριστικές πολιτικές επιλογές, απλή αναλογικη, Συμφωνία Πρεσπών και τώρα το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, συντάχθηκε με την συντηρητική λογική.

«Δεν είχε ανάγκη στήριξης του ο κ Μητσοτάκης γιατί τον φέρατε καβάλα στο άλογο με όσα κάνατε» ανταπάντησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με προοδευτική εναλλακτική πρόταση.

Για το νομοσχέδιο στην πρωτολογία της η κ Γεννηματά επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ το «ξαναέγραψε με δημοκρατικό μελάνι» και δεν επέλεξε την εύκολη διέξοδο του ΟΧΙ, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό για τα δημοκρατικά δικαιώματα νομοσχέδιο.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα