back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Αντιδραστική τομή με στόχο τη Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Διαβάστε επίσης

Ως αντιδραστική θεσμική τομή που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας εφ όλη της ύλης επίθεση στη ΝΔ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ για την πρόθεση του να υπερψηφίσει το νόμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν ήταν απαραίτητη ρύθμιση γιατί με το ΠΔ Δένδια το 2013 επιλύονταν το πρόβλημα της κυκλοφορίας με τις λωρίδες κατά τις συγκεντρώσεις και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει τώρα τη ρύθμιση γιατί η χώρα μπαίνει σε βαθιά ύφεση και θέλει να χρησιμοποιήσει την αστυνομική καταστολή.

«Θέλετε να εκδικηθείτε την αριστερά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι νομοσχέδιο σαν το σημερινό θα βρουν αυτό που τους αξίζει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Έκανε αυστηρή κριτική στο άρθρο για την αστική ευθύνη του διοργανωτή, παραθέτοντας ως παράδειγμα μια πορεία ατόμων με αναπηρία σε περίπτωση που κάποιος προβοκάτορας πετάξει μια βόμβα και καεί ένα αυτοκίνητο, αναρωτηθείς ποιος θα πληρώσει τη ζημία, λέγοντας ότι αυτό το άρθρο κατεξοχήν σκοπεύει στο να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να διοργανώνουν συγκεντρώσεις..

Για την στάση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει είπε ότι είναι η μεγαλύτερη ντροπή να ψηφίζεται το νομοθέτημα από δημοκρατικές δυνάμεις, λέγοντας ότι κάποιοι επειδή τους λείπουν τα κυβερνητικά έδρανα ξεχνούν τη δημοκρατική τους παράταξη, λέγοντας ότι κάποιοι πήγαν από την αλλαγή στη μετάλλαξη.

Εξαπέλυσε επίθεση και για τον τρόπο που διανεμήθηκαν τα κονδύλια του Μένω Σπίτι, κάνοντας λόγο για αυτογελοιοποόιηση Μητσοτάκη που ανακοίνωσε δύο μήνες μετά τη λίστα της ντροπής και μοίρασε εκατομμύρια στο πίσω μέρος του Μαξίμου χωρίς κριτήρια. Είπε επίσης ότι η εταιρεία που ανατέθηκε η καμπάνια είναι η ίδια που είχε αναλάβει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγέλαστο, με αφορμή την επιστροφή του ποσού του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. «Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα ντροπής και με όρους διαφάνειας να τα δώστε με κριτήριο την τηλεθέαση».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα