back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ανοιχτής Πόλης με σωματεία τυφλών: Μεγάλος Περίπατος για όλους ή με αποκλεισμούς;

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία ότι οι αλλαγές που γίνονται στην πόλη αντί να ενισχύουν τη δυνατότητα αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, πολλαπλασιάζουν τους αποκλεισμούς, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι σωματείων τυφλών κατά την συνάντηση τους με τον Νάσο Ηλιόπουλο και μέλη της Ανοιχτής Πόλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει η Ανοιχτή Πόλη για τον Μεγάλο Περίπατο.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Συνεχίζοντας τον ευρύ διάλογο που έχουμε ανοίξει σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου της Δημοτικής Αρχής για τον “Μεγάλο Περίπατο”, μέλη της Ανοιχτής Πόλης με τον Νάσο Ηλιόπουλο συναντήσαμε σήμερα εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μαργιόλα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σηφάκη, τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Μαρκοστάμο και την Ταμία του Συνδέσμου κ. Φαρδέλα. Στη συζήτηση που έγινε, ενημερωθήκαμε για τις προτάσεις τους σχετικά με τα προβλήματα έλλειψης προσβασιμότητας που μέχρι τώρα παρουσιάζονται. Προβλήματα που θα είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα αν η Δημοτική Αρχή είχε επιλέξει να ακούσει τους φορείς του αναπηρικού κινήματος και να λειτουργήσει ουσιαστικά τις επιτροπές διαβούλευσης και επιστημονικής παρακολούθησης.

Εκφράστηκε η ανησυχία ότι οι αλλαγές που γίνονται στην πόλη, αντί να ενισχύουν την δυνατότητα αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, πολλαπλασιάζουν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς. Πέρα όμως από το ζήτημα του “Μεγάλου Περιπάτου”, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλα θέματα. Ανάμεσά τους, η ανάγκη να διαφυλαχθεί ο προσβάσιμος δημόσιος χώρος από μια αλόγιστη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, η ύπαρξη μόνο δύο Κέντρων Κοινότητας στο Δήμο Αθηναίων, η ανάγκη να πριμοδοτηθεί η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και το ζήτημα της κατάλληλης διαμόρφωσης και προσβασιμότητας στις παιδικές χαρές.

Από τη μεριά μας, η Ανοιχτή Πόλη θα ζητήσει ειδική συνεδρίαση των επιτροπών διαβούλευσης για τα ζητήματα προσβασιμότητας, καθώς και τη μόνιμη συμμετοχή σε αυτές ενός εκπροσώπου που θα επιλέξουν οι οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα