back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Φιλανδία 24 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Διαβάστε επίσης

Αναχώρησε σήμερα η πρώτη ομάδα 24 ασυνόδευτων ανηλίκων Για τη Φινλανδία έφυγαν σήμερα 24 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, καθώς η σκανδιναβική χώρα στο πλαίσιο της αρχής αλληλεγγύης, έχει προγραμματίσει να υποδεχτεί συνολικά 100 ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο από τη χώρα μας.

Την πρώτη ομάδα αποτελούσαν 23 υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας Παλαιστίνιος, που προέρχονταν από τις δομές φιλοξενίας Λέσβου, Κω, Σάμου και Χίου.

«Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από δομές της Ελλάδας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχωρά» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Μια πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και πρωτίστως του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έχει συνδιαμορφωθεί και στηρίζεται έμπρακτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έπειτα από τη μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η χθεσινή και σημερινή πτήση προς την Πορτογαλία και τη Φινλανδία αντίστοιχα, σηματοδοτούν την εντατικοποίηση του προγράμματος και συνιστούν την αφετηρία μιας νέας ζωής για τους ασυνόδευτους ανηλίκους».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Juha Pyykkö, δήλωσε πως «για τη Φινλανδία είναι σημαντικό να αποτελεί μέρος μιας απτής χειρονομίας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το σημαντικότερο όλων είναι, ασφαλώς, ότι τα παιδιά αυτά μπορούν πλέον να έχουν μια θετικότερη άποψη για τη ζωή τους».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα