back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με φόντο τη Novartis

Διαβάστε επίσης

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Novartis, προκαλώντας νέα αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτικής πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν συγκεκριμένη σελίδα, σύμφωνα με την οποία, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι «αξιωματούχοι» που αναφέρονται είναι πολιτικά πρόσωπα. «Ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνει πως η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά» σημειώνει το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στον αντίποδα πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι από τη μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου στη σελ. 30 δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Στο κείμενο των 73 σελίδων αποσαφηνίζεται πως οι αναφορές σε «αλλοδαπούς αξιωματούχους» αφορούν εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία ή κλινικές.

«Αγγλικά δεν ήξεραν και ήθελαν μετάφραση. Τώρα εκτός από σκευωροί, είναι και ψεύτες», καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ.

Ν. Δένδιας: Απύθμενη φαιδρότητα

«Το να εμπλέκεται ο υπουργός Εξωτερικών σε… μετάφραση εγγράφου από τη Μεταφραστική Υπηρεσία, συνιστά απύθμενη φαιδρότητα», αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μέσω «πηγών της» για άλλη μια φορά επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Σε νέα απάντησή της η Κουμουνδούρου καλεί τη ΝΔ αντί «να ψάχνει πώς θα μπαλώσει την ομολογία της Novartis, ας απαντήσει στο εξής απλό: Όταν στον συμβιβασμό της η Novartis παραδέχεται επί λέξει, βάσει της επίσημης μετάφρασης, πως προέβη σε πρακτικές διαφθοράς “προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης”, πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να ισχυρίζεται ότι αυτό αφορά γιατρούς;».

«Εκτός εάν, για να καλύψει το σκάνδαλο, ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει στο σημείο να ισχυριστεί πως οι γιατροί και όχι οι υπουργοί και τα μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά με τις αποφάσεις τους καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων της Novartis. Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να αυτογελοιοποιείται και να παραδεχτεί, έστω και τώρα, το διεθνών πλέον διαστάσεων σκάνδαλο της κυβέρνησης Σαμαρά», προσθέτει.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα